23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ISHIDA i god form med pakning af chokolade

Et Ishida pakkesystem med en 24-hoveders multiheadvægt betyder højere hastighed og præcision ved fremstilling af mixpakker med Ritter Sport chokolade hos Nagel Gruppen.

Beliggende i Reichenbach/Fils tæt ved Stuttgart varetager Nagel Gruppen opbevaring og videre handling af Ritter Sports komplette lager af primært emballerede varer. Introduktionen af chokoladeterningen – små chokoladestykker med forskellig smag og fyld i flowpakposer – krævede en løsning til pakning af blandede varianter i terningeformede papkartoner - en lille pakke på 176g indeholdende 22 forskellige stykker chokolade i seks varianter. Håndteringen skulle være meget nænsom for at undgå beskadigelse af chokoladestykkerne og sikre, at poserne holder deres facon.

Ishida løsningen indeholder automatisk produkttilførsel, som kræver minimal plads og er tilpasset en loftshøjde på 6 m. Hver variant af chokoladestykkerne placeres i en mobil buffercontainer, der overfører produkterne til ét af seks bufferbånd. En farvedetektor kontrollerer, om det leverede produkt faktisk svarer til det forventede sortiment. Specielle fiksturer hindrer enhver trykskade på de følsomme chokoladestykker. Systemet udfører kontinuerlig kontrol af fyldeniveau på hvert bufferbånd og melder rettidigt, når der bør ske opfyldning.

Chokoladestykkerne føres dernæst op i en 24-hoveders CCW-R multiheadvægt fra Ishida. Til håndtering af blandede produkter opdeles vægten i seks sektioner med et avanceret vibrationskontrolsystem, der sikrer ensartet produktflow til tragtene og optimerer vejehastighed og –præcision.
Hver enkelt vejesektion er udrustet med fire vægttragte og fire boostertragte til maksimering af mulige vægtkombinationer for at møde målvægten.

Transport af pakkerne til kartonerne sker vha. et dobbelt sliskesystem, der fylder kartonerne parallelt. De tomme kartoner transporteres ind under vægtudløbet på et dobbeltbånd og rejses for at tage imod produktet for at undgå spild og opnå bedst mulig produktoverførsel. Samtidig rystes kartonerne let for at sikre at chokoladestykkerne placeres sikkert i kartonen. Resultatet er et karton, som er fyldt til kanten uden at nogen produkter stikker op, hvilket kunne hindre efterfølgende lukning.

For blandinger, der indeholder tre eller fire enheder, køres der 60 kartoner pr. minut. Til trods for afvigelser i produktvægten reduceres overfyldning til et minimum og produkttab af disse dyre chokoladestykker ligger inden for tolerancerne. Tre operatører, der har gennemført on-site-træning fra Ishida, er tilstrækkeligt til at betjene hele linjen. Systemet styres via en touchscreen og produktskift udføres ved ændring af indstillingerne på fjernbetjeningen (RCU).

Nagel-Gruppens investering i denne nye pakketeknologi har betalt sig hjem. “Ishida anlægget opfylder ikke blot vore målkrav, men er bestemt også pålideligt” udtaler driftschef Axel Del Mestre.

Der foreligger planer for yderligere kapacitetsudvidelse i fremtiden. Der er reserveret plads ved siden af multiheadvægten til endnu en multiheadvægt magen til den første og der er stor sandsynlighed for at denne udvidelse bliver en realitet, idet Ritter Sport faktisk har fordoblet salget af de populære chokoladestykker.


For yderligere information kontakt Martin Petersen, tlt. 2338 8995 hos MULTIVAC A/S, som sælger og servicerer ISHIDA traysealere, multiheadvægte, X-ray scannere, og andet kontroludstyr i Danmark

Multivac A/S
Nørre Bygade 34, Grejs
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11560431
P nummer: 1000256364

Kontaktperson

MR
Margit Rosendal
Personal Assistant
+45 76907826 margit.rosendal@multivac.dk

Send til en kollega

0.065