23948sdkhjf

Maskinafskærmning som holder hvad den lover - i virkelig test.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Troax Denmark A/S

Lever din maskinafskærmning til de krav der stilles i henhold til Maskindirektivet 2006/42/EG ?

I 2015 udkommer en opdateret ISO standard med dén nyhed, at testmetoder for maskinafskærmning beskrives. Troax går endnu et skridt videre i deres seneste test og lader en robot kaste et 50 kilos stålrør direkte mod afskærmningen - nu findes det på film.

Troax har i mange år testet deres maskinafskærmning i eget testcenter, hvor afskærmningen udsættes for energipåvirkninger fra 309 til 2000 Joule.

- Det vigtige for os er, at man skal kunne føle sig sikker med vores maskinafskærmning, siger Josephine Granell, produktchef for maskinafskærmning hos Troax. Sikkerhed er vores forretningskoncept. Vi har testet vores produkter siden halvfemserne for metodisk at øge styrken i design, materiale og svejsesømme. Vi ved, at vores produkter opfylder internationale sikkerhedskrav.

Sikkerhedsstandard
ISO 14120 er en international standard for faste og oplukkelige afskærmninger til maskinsikkerhed. En revideret version vil blive frigivet i 2015. Troax har lang erfaring med maskinsikkerhed og er repræsenteret i SIS tekniske udvalg såvel som i ISO-udvalget. Firmaet følger EN- og ISO-standarder for at designe og producere sikre produkter.

- At sikkerhedsteste produkterne i virkeligheden er at sætte vores egne testmetoder på prøve. Hvordan klarer slagtesten på 1600 Joule i vores testcenter sig mod en ”fejlprogrammeret” industrirobot? spørger Josephine Granell.

Live-test på film
Ja, hvad sker der med maskinafskærmningen når ulykken er ude?
Troax har filmet en robotcelle med Smart Fix maskinafskærmning. Robotten i cellen flytter et stålrør som vejer 52 kilo og røret kastes ud i afskærmningen da magneten slipper taget i en bevægelse. Resultatet er en let deformeret men i øvrigt hel og intakt afskærmning, som sagtens opfylder kravene i den kommende ISO-standards 5. paragraf:

”Guards shall resist static and dynamic forces (pressure impacts) according to the risk assessment.” (kilde: ISO 14120:2015)

Mærkes med blåt skilt
Den filmede test faldt ud som forventet . Vi bruger allerede ISO-standardens foreskrevne testmetode og testprotokollen kan hentes på www.troax.com, siger Josephine Granell.
Vil man være på den sikre side, skal man kigge efter det blå mærke ”Troax Quality Assured” - mærket som viser, at vi har testet styrken i konstruktionen.

Se industrirobotten teste Troax maskinafskærmning. Klik her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Troax Denmark A/S

Baldershøj 22
335 04 Ishøj
Sverige
Troax Denmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063