23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når kvaliteten bliver en styrke frem for en hindring

Certificeringer er sjovest, når man har dem – ellers kan det synes som en uovervindelig hindring at komme gennem nåleøjet.

Vejen gennem nåleøjet kræver ressourcer – ressourcer, som oftest ikke er til stede i virksomheden grundet tidspres eller manglende kvalifikationer. Løsningen er ofte at købe sig til tid eller viden.

Skelmose QHSE sikrer kvaliteten
I 2015 kommer der nye revisioner af ISO 9001 og 14001 med ligeså gennemgribende ændringer som i 2000. Ændringerne er baseret på opdatering til ISO High Level Structure, men også med stor fokus på topmanagement, risikovurderinger samt sikring af kvalifikationerne i en virksomhed.

Dette kan for mange virksomheder være en nærmest uoverstigelig udfordring at få ombygget deres kvalitetsstyringssystem.

Tina Croft Mygind og Jan Jørgensen fra Skelmose er således på vej rundt til flere virksomheder, hvor kravene i dag står som en hindring, men gerne snart skulle blive åbningen for nye kunder og markeder.

En praktisk og jordnær tilgang
”Det gælder om at have en praktisk og jordnær tilgang til tingene”, udtaler Tina Mygind, der med en fortid i kvalitetsafdelingen i flere store virksomheder, sikrer at kvalitet og kvalitetsstyring også bliver praktisk håndterbart for de, som skal arbejde med det til dagligt.

For mange er det et afgørende skridt at lade kvalitetsstyringen blive en styrende parameter, og så gælder det om at sikre, at det daglige arbejde ikke hæmmes af certificeringen.

”Vi starter ofte i direktørkontoret, går videre i produktionen og ser på tingene med friske øjne og opstiller så et system, der er til glæde for alle. I denne sammenhæng er det vigtigt at få alle medarbejdere med på vognen, så forankringen af kvalitetsarbejdet også er sikret, når Skelmose har forladt virksomheden”.

En ny medarbejder?
Til tider er det nødvendigt, at ansætte en medarbejder i virksomheden, som kan sikre det daglige kvalitetsarbejde i forhold til produktionen og ledelsen – her er Skelmose også gerne behjælpelig, da Skelmose med 25 års erfaring inden for rekruttering og et stort netværk af specialister kan finde lige netop den medarbejder, som kan tilføre virksomheden værdi gennem en sikker kvalitetsstyring.

Fødevaresikkerhed
Når det gælder fødevaresikkerhed, er kvalitetsstyringen et must, og her er Skelmose med Flemming Nielsen på hjemmebane. Flemming Nielsen har med en fortid i fødevarebranchen styr på begreber som BRC, IFS, ISO, MSC og allergenehåndtering. Dette sikrer forståelse for de krav som fødevaremyndighederne stiller til en fødevarevirksomhed, for at de eftertragtede godkendelser og certificeringer kan bibeholdes.

Ligeledes nyder hotel- og restaurationsbranchen godt af Flemming Nielsens kunnen. ”Her gælder det om at simplificere tingene mest muligt uden at gå på kompromis med begreber som rengøring og egenkontrol” udtaler Flemming Nielsen med et lunt blik i øjet og tilføjer, at man i denne branche alt for ofte først erkender behovet for ekstern hjælp, når skaden ér sket.

”Kvalitet skal helst være en styrke frem for en hindring ”slutter de 3 specialister på området:
Jan Jørgensen
Tina Croft Mygind
Flemming Nielsen

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166
P nummer: 1014832544

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.047