23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Uddannelse i Tyskland Hoffmann GmbH glæder sig over deres danske elever

For første gang siden sin oprettelse optog Hoffmann GmbH fra Achim ved Bremen to danske elever i sit uddannelsesprogram.

Efter studentereksamenen (HHX) besluttede den 22-årige Morten fra Skagen og den 21-årige Christian fra Aalborg sig for at fortsætte deres uddannelse i udlandet. Valget faldt på Tyskland og således kom begge til familievirksomheden med hovedsæde i München.
Nu afslutter de deres uddannelse, som de begyndte i august 2012, med succes.

Hoffmann GmbH er en del af Hoffmann Group, Europas førende systemleverandør af kvalitetsværktøj, og servicerer udover Nordtyskland også Storbritannien og Danmark.
Denne kombination gjorde opholdet og uddannelsen specielt interessant for Morten og Christian, for „muligheden for at tage til udlandet, var en afgørende faktor ved beslutningen for denne uddannelse“, begrundede Morten sit valg.
Begge besluttede sig for et to- årigt ophold og kunne således næsten gennemføre den komplette interne uddannelse hos Hoffmann og gennemgå alle afdelinger.

Udover erhvervsskoletiden i Danmark, der omfattede ca. 10-15 uger om året og blev gennemført som blokundervisning, tilbragte begge eleverne deres tid i Tyskland.
Ligesom de tyske elever arbejdede både Morten og Christian med i alle afdelinger og lærte dagens arbejde at kende. Det omfattede blandt andet salget i Tyskland, kundeservice, salget i Danmark, bogholderiet, indkøb og projektafviklingen.

Sideløbende til en handelsvirksomheds klassiske afdelinger lægger uddannelsen hos Hoffmann dog også vægt på de tekniske aspekter. Da man jo for at kunne sælge værktøjet også skal kende sine produkter godt. Derfor tilbragte begge elever efter et teknisk grundkursus hos energileverandøren SWB også nogle uger i virksomhedens egne måle- og demonstrationsrum og opleverede der direkte, hvordan man håndterer værktøjer fra Hoffmann og for hvilke specifikke problemer kunderne søger løsninger hos Hoffmanns eksperter. Uddannelsen blev desuden suppleret af forskellige projekter. Morten rejste for eksempel til Bornholm for at lave en markedsanalyse og Christian udarbejdede et koncept for akkvisition af nye kunder i Storbritannien.

Det var dog ikke kun den alsidige uddannelse men specielt kollegaerne der gjorde uddannelsen hos Hoffmann så speciel. „Der hersker en afslappet atmosfære blandt kollegaerne“ siger Morten „Alle er altid hjælpsomme og man får hurtigt overdraget ansvar og kan virkelig arbejde med.“
Begge var også nødt til at opgive den ene eller anden fordom om Tyskland. Christian betoner, at han var specielt glad for kollegaernes hjælpsomhed, også ved sproglige problemer var de altid straks parat til at hjælpe.

„Danmark er også et vigtigt marked for os.“ tilføjer Oliver Bellmann, intern leder og uddanner. „For at kunne ekspandere yderligere på det danske marked har vi brug for fagpersonale fra Danmark. Derfor glæder vi os særligt over, at Morten har besluttet sig for at blive hos Hoffmann GmbH efter sin uddannelse.“ Morten overtager fra august indretningen og serviceringen af Tool24, et automatisk værktøjsforsyningsskab.
Christian fortsætter sin uddannelse og tager til Göteborg for at studere. De vil begge have gode minder om deres uddannelse hos Hoffmann.

Hoffmann Group
Herbert-Ludwig Str. 4
28832 Achim
Tyskland
CVR nummer: DE812098341

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031