23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Praktikanter er en win-win situation

Målevirksomheden Zebicon i Billund har for første gang taget studerende ind i uddannelsespraktik.

Zebicon, som er specialister inden for 3D måleteknik, har efter sommerferien budt velkommen til to nye praktikanter fra VIA University College, Horsens. Det er første gang i virksomhedens historie, at der bliver taget praktikanter ind.

Strategisk beslutning med positive forventninger
Zebicon har flere års samarbejde med VIA University College, Horsens, i form af gæsteundervisning og studerende på virksomhedsbesøg. Universitetet bruger desuden virksomhedens målesystemer i undervisningen. ”Det at tage praktikanter ind er en strategisk beslutning, vi har taget. Vi har altid været åbne overfor studerende, så det er helt naturligt, at vi nu forsøger os med praktikanter. Samtidig er det en del af det at være bevidst om vores CSR profil. Vi forventer at få inspiration, input og sparring med praktikanterne til at kunne udvikle vores virksomhed. Det er også med til at udvikle de nuværende medarbejdere i forhold til en coaching rolle” forklarer direktør for Zebicon Jeppe H. Laursen.

Klar til arbejdsmarkedet
For de to studerende Marie Arnfeldt Almbjerg og Janni Eghøj Hansen, betyder det meget at kunne få lov til at afprøve teorien i praksis og opleve, hvordan en rigtig virksomhed fungerer. Begge er enige i, at det er en spændende udfordring at være en del af den daglige gang hos en virksomhed, for at blive forberedt til arbejdsmarkedet efter studierne er overstået.

For Marie betyder det, at hun får lov til at arbejde med et emne, hun ikke har haft så meget om i undervisningen. ”Jeg fandt 3D scanning meget interessant i undervisningen, men følte ikke der var nok tid til at lære det ordentligt. Nu får jeg så, i hele 5 måneder, lov til at arbejde med scanning,” fortæller Marie. Janni skal prøve kræfter med Zebicons marketingopgaver. ”Det er især en udfordring for mig, da det hele er meget teknisk, men det tager jeg gerne med, for at lære en masse nyt” fortæller Janni.

Begge piger fastslår, at en god ting ved at være i praktik hos Zebicon er, at der i fællesskab bliver udformet, hvilke arbejdsopgaver der er interessante og relevante for studiet. Samtidig er Zebicon åbne overfor nye forslag fra undervisningen. De forklarer også, at det er en fordel at være i praktik hos en lille virksomhed, da det giver indsigt i hele virksomheden.

Marie Arnfeldt Almbjerg, 24, fra Horsens, skal være i praktik i teknik afdelingen i 5 måneder, som ingeniørpraktikant.
Janni Eghøj Hansen, 23, fra Billund, skal være i administrationen i 4 måneder, som marketingpraktikant.
Begge er i praktik som en sidste del af deres uddannelse med efterfølgende bachelorprojekt. Jannis bachelorprojekt skal skrives samtidig med praktikken og bliver skrevet om Zebicon.

Zebicon A/S
Hedegårdsvej 11
7190 Billund
Billund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26674867
P nummer: 1009187053

Kontaktperson

Katja Ramsing
Salgschef
+45 41964956 kr@zebicon.com

Send til en kollega

0.032