23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bedre mulighed for behandling af kronisk syge

Forskere og organisationer glæder sig over ny europæisk stamcellebank. Det betyder ifølge Bioneer, at der er taget et syvmileskridt fremad, når det handler om at udvikle og forberede medicin til syge europæere.

Stamcellebanken, som også kaldes EBiSC-konsortiet (European Bank for induced Pluripotent Stem Cells) er realiseret med hjælp fra midler fra ”Innovative Medicines Initiative”. Der er tale om en af de største og mest strategisk fokuserede bioteknologiske investeringer, som nogensinde er lavet i EU. Hele 37 mio. euros har EU i samarbejde med europæiske biofarmaceutiske industrivirksomheder bidraget med i EBiSC, og banken har et samlet budget på 50 mio. euro. I fremtiden vil banken være åben for kvalificerede brugere.

Bank for patient-specifikke stamceller

Stamcellebanken skal fungere som en bank for patient-specifikke stamceller. Stamcellerne er fremstillet ud fra vævsprøvet taget fra patienter ved hjælp af en særlig molekylær teknologi, der kaldes reprogrammering. Teknologien bevirker, at almindelige celler kan konverteres til kunstige stamceller. De kunstige stamceller kan efterfølgende anvendes til fremstilling af organ specifikke celler som fx hjerteceller.

Med udgangspunkt i disse stamceller bliver det muligt for forskere at forstå sygdomme bedre og dermed at udvikle mere effektiv medicin mod specifikke undergrupper af store sygdomme som eksempelvis Alzheimers, sukkersyge og hjertesygdomme.

Eneste danske partner

Bioneer A/S er den eneste danske partner i EBiSC-konsortiet. Bioneers rolle er at fremstille store mængder af stamceller ud fra cellemateriale leveret af hospitaler og forskningsinstitutioner.

Læs mere her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.031