23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Konference: Hvordan kommer vi i gang med produktion i bioplast?

Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) og FORCE Technology inviterer til konference, hvor vi vil forsøge at afdække løsninger til at imødekomme forskellige barrierer for anvendelse af bioplast.

Bioplast erstatter i højere grad virgint plast baseret på råolie ved flere og flere applikationer. Denne udvikling med stigende efterspørgsel på bioplast, forstærkes af, at materialet samtidigt bliver billigere at fremstille. Men der findes stadig barrierer ved at skifte fra konventionelt plastmateriale til bioplast, og det får mange danske virksomheder til at tøve med at introducere bioplast i produktion. Barrierer kan f.eks. være forsyningssikkerhed, økonomi eller produktions- og materialetekniske udfordringer.

Indhold
Der er mange påstande omkring bioplast, når der tales om miljøprofiler, materialeegenskaber og produktionsmæssige forhold. På temadagen vil der blive præsenteret konkrete og praktiske eksempler på brug af bioplast, og vi vil dele erfaringer med opstart og anvendelse af bioplast i produktion.

Bioplastens materialemæssige egenskaber nævnes ofte som dårligere end konventionel plast. Men med nye high performance bioplasttyper, har udviklingen taget en ny retning, og åbnet op for flere applikationsmuligheder. Men hvilke produkttyper er oplagte at producere i bioplast, og hvilke er vanskelige?

På konferencen vil der kort blive præsenteret en vurdering af de miljømæssige fordele ved brug af bioplast. Derudover vil hovedfokus være på de produktions- og materialetekniske udfordringer omkring anvendelse af bioplast. Prisen på bioplast er endnu stadig højere end konventionel plast.

Kan man omgås denne barriere ved at markedsføre sine produkter anderledes, eller kan man få kunderne til at betale den nødvendige merpris? På konferencen vil vi også forsøge at give den nødvendige viden til at nedbryde de barrierer, der er for at benytte bioplast.

Målgruppe
Produktionsfolk, værktøjsmagere, miljø- og kvalitetschefer, indkøbere, produktudviklere mv. fra virksomheder, der overvejer at benytte bioplast som et bæredygtigt alternativ.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.047