23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Perforerede og mønsterpressede plader fra RMIG skaber stærk og stilfuld facade

RMIG har leveret 3.000 m2 aluminiumpaneler til den nye kubeformede bygning, som huser de regionale arkiver i Reims. Panelerne udsmykker facade, lofter og vægge.

Landsarkivet i Reims i det nordlige Frankrig ligger inde med en stor samling dokumenter om amtet Marnes historie og kulturarv. Arkivet har eksisteret siden 1796, og det indeholder en unik samling af historiske dokumenter, hvoraf nogle kan dateres så langt tilbage som til det 10. århundrede. Disse dokumenter omfatter områder som kultur, politik, økonomi og det sociale liv, hvilket er en vigtig kilde til information for nutidens generationer. I dag er arkiverne i Reims et populært kulturelt mødested med læsesale, auditorier og udstillingsområder, hvor gæster har fri adgang til fortidens dokumenter.

Et nyt hjem til historiske dokumenter
Den nye bygning er designet af de parisiske arkitekter Hamonic + Masson, hvis opgave var at skabe nye omgivelser til de mere end 100.000 arkivkasser, der skulle flyttes. Arkitekternes mål var at konstruere et design, der afspejlede formålet med bygningen og var både elegant, robust og stabilt. Dette kommer til udtryk i den perforerede facade med perforerede plader fra RMIG samt bygningens design generelt.

RMIG har stor erfaring med at levere perforerede plader til unikke facadeløsninger til bygninger rundt om i verden. I dette tilfælde valgte arkitekterne perforerede og mønsterpressede plader i 2 mm pulverlakeret aluminium fra RMIGs City Emotion program, til dekoration både internt og eksternt på bygningen, hvilket danner et stærkt, funktionelt og elegant designudtryk.

Interiøret er indrettet med stilfulde paneler malet hvide eller gyldne, mens det udvendige design er meget karakteristisk i sit udseende og anvender en kube som udtryksform. Den kubeformede bygning fremstår imponerende med sine 31x31x15 meter. Facaden skifter farve og udseende afhængig af lys og vejr. Fx skifter farverne fra mørke til strålende, fra uigennemsigtige til gennemsigtige, fra kedelige til skinnende, fra brune til gyldne. Dette gør, at facaden har mange forskellige udtryk. Den udvendige beklædning har en stærk visuel effekt, hvilket skaber en optisk illusion, som gør at den store kubeformede bygning falder naturligt ind med omgivelserne.

Projektet ”Arkivet i Reims” hører under RMIG City Emotion program, som hjælper arkitekter og bygherrer til at realisere deres bymæssige designkoncepter og konvertere dem til reelle bygningsforslag. Læs mere om RMIG, City Emotion-konceptet, produktsortiment og produktløsninger på RMIGs City Emotion website.

RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64113119
P nummer: 1002183473

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
Group Marketing Manager
mfd@rmig.com

Send til en kollega

0.031