23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Slut med at teste manuelt: Ny online iltrestanalysator klarer opgaven

“Indtil nu har MAP Check 3 Vacuum kørt perfekt, og jeg er mere end tilfreds!”, konkluderer Anette Frølund.

KødGrossisten
KødGrossisten, beliggende i landsbyen Vemmelev i Danmark, producerer kød. Firmaet fremstiller en række kvalitets udskæringer og forarbejdede produkter. Fabrikken i Vemmelev har en MAP pakkelinje til produktion af burgerbøffer og hakket kød i termoformede bakker. Hver uge køres omkring 25 tons på pakkelinjen.

Fra manuel til online test
En modificeret atmosfære af kuldioxid (20%) og oxygen (80%) sikrer, at produktet holder længere og samtidig bevarer den friske farve. Gasserne føres ind i pakkekammeret ved hjælp af vacuum.

Kvalitetssikring er en meget vigtig del af KødGrossistens arbejdsproces. Det er altafgørende at have den korrekte gasblanding i hver eneste bakke. Indtil for nyligt foretog firmaet stikprøvekontrol af pakkerne fem gange om dagen med hjælp fra en CheckMate 3 iltrestanalysator fra Dansensor.

Da det blev tid til at udskifte KødGrossistens eksisterende ilt-restanalysator blev Dansensor kontaktet. “Vi udførte et MAP audit for KødGrossisten. Vi kunne påvise, at hvis de installerede en online iltrestanalysator ville investeringen være tjent ind på relativ kort tid pga. besparelser på de pakkematerialer, der normalt smides væk i den manuelle testproces samt en reduktion i lønomkostningerne der følger med manuelle tests”, fortæller Dansensors Area Sales Manager Tony Krogshave Johansen.

Udvikling af et nyt produkt
På daværende tidspunkt var Dansensor ved at planlægge opgradering af deres eksisterende online vacuum analysator. Da firmaerne ligger forholdsvis tæt på hinanden var det en ideel mulighed for Dansensor at benytte KødGrossistens MAP linje til at teste den nye teknologi.

“Da Dansensor fortalte os de var ved at udvikle en hel ny online iltrestanalysator blev vi enige om, at de kunne anvende vores pakkemaskine til at teste det nye apparat,” siger Anette Frølund fra KødGrossisten. Hun er ansvarlig for kvalitetssikring på KødGrossisten.

Det resulterede i et yderst frugtbart samarbejde, hvor Dansensors teknikere fik adgang til pakkemaskinen, så de havde mulighed for at udvikle det der er blevet en avanceret online iltrestanalysator - MAP Check 3 Vacuum, som er en vacuum-baseret analysator.

Effektivt og præcist system
MAP Check 3 Vacuum er nu blevet installeret på KødGrossistens MAP linje og den har været i drift i en del måneder. Apparatet måler konstant gasblandingen gennem hver pakkeproces og stopper pakkemaskinen, hvis de forudindstillede grænser overskrides. Alle data bliver automatisk registreret og kan nemt downloades og gemmes.

“Da vi havde det tidligere system skulle de folk der arbejder på linjen huske at foretage manuelle tests fem gange om dagen”, siger Anette Frølund. “Nu skal de ikke foretage sig noget med mindre maskinen stopper – og det er ikke sket endnu”.

Konsekvensen af at teste manuelt var, at ca. 1.500 bakker måtte kasseres hvert år. Dette spild undgås i dag og en reduktion i mængden af spildprodukter ses meget gerne, både af økonomiske og miljømæssige årsager. Online-systemet sparer også mange medarbejderomkostninger hvert år. Omkostninger som tidligere var forbundet med den manuelle måde at teste på.

“Men for mig er den største fordel sikkerheden ved systemet”, siger Anette Frølund. “Vi er ikke afhænige af at vores folk skal huske på at foretage tests, og vi har nu et mere nøjagtigt system. Det giver både vores kunder og os sikkerhed og ro i sindet – og set med mine øjne er det apparatets vigtigste egenskab.”

Systemet er driftsikkert og kan desuden registrere data, hvilket også giver store fordele, tilføjer Anette Frølund. “Det er nemt at betjene, der er ikke brug for speciel-træning ej heller behov for nogen form for teknisk ekspert. Man kan komme direkte ind fra gaden og betjene en MAP Check 3. Desuden er evnen til at registrere data en meget brugbar funktion. Man kan bare indsætte et kabel og downloade alle relevante data. Vi skal ikke længere skrive og registrere resultaterne af vores tests og arkivere dem manuelt. I stedet for kan vi vise vores kunder og kontrollører resultaterne på computeren, og de er tilfredse.”

Anette Frølund konkluderer, “Indtil nu har MAP Check 3 Vacuum kørt perfekt, og jeg kan ikke være mere tilfreds!”

MAP Check 3 Vacuum - tilbyder fødevarefabrikanter i hele verden øget proceskontrol og sporbarhed, som kan hjælpe med at lette registreringsarbejdet indenfor fødevaresikkerhed.

Iltrestanalysatoren er ideel til en række forskellige gaspakninger med modificeret atmosfære inkl. kød, fjerkræ, fisk og bagte fødevarer.

MOCON Europe A/S (Dansensor)
Rønnedevej 18
4100 Ringsted
Ringsted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70603810
P nummer: 1002324672

Send til en kollega

0.047