23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB får $100 mio. ordre på kabelforbindelse til Danmarks største havmøllepark

600 megawatt kabelsystem skal føre strømmen i land fra verdens største havmøllepark, Kriegers Flak.

Zurich, Schweiz, den 10. februar 2015 - ABB, førende inden for kraft- og automationsteknologier, har modtaget en ordre af Energinet.dk på levering af et kabelsystem, der skal bringe strømmen fra Kriegers Flak havmøllepark til fastlandet. Ordren har en værdi af $100 mio.

Som Danmarks største havmøllepark vil Kriegers Flak kunne forsyne over en halv million husstande med vedvarende energi.

Vindenergi spiller en nøglerolle i Danmarks energistrategi frem mod 2050. Havmølleparken vil få en kapacitet på 600 megawatt, og vil styrke de regionale energimarkeder og øge forsyningssikkerheden kva den øgede transmissionskapacitet mod Tyskland.

ABB’s kabelsystem vil forbinde havmølleparkens platforme A og B til Rødvig på Sjælland. ABB skal designe, levere og installere tre 220 kV vekselstrømsøkabler med en totallængde på 100 km – ca. 44 km fra hver platform ind til land og 11 km imellem de to platforme. Kabelforbindelsen skal idriftsættes senest i december 2018.

”Kabelforbindelser spiller en nøglerolle i integrationen af vedvarende energi til millioner af elforbrugere. Dette er helt på linje med vores vision om ”power and productivity for a better world”, siger Cladio Facchin, global direktør for ABB’s Power Systems division. ”Vores førende teknologi, højteknologiske produktionsfaciliteter og massive globale erfaring positionerer os som en global leder af højspændingskabelsystemer”.

Kabelsystemer er en essentiel del i bæredygtige energinsystemer, der kan transmittere store mængder energi over lange afstande på tværs og imellem lande. ABB er førende indenfor højspændingskabelsystemer med en verdensomspændende installeret base, der bl.a. dækker forsyning af storbyer, olie og gasplatforme, transmissionsforbindelser og integration af vedvarende energi. ABB har leveret mere end 25 højspændings jævnstrøms-forbindelser og et utal højspændingsvekselstrømskabler.
ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 140.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 600 medarbejdere.


Yderligere information:
ABB i Danmark:
Jesper Dreyer, Key Account Manager
Mobil: 4016 7086
Corporate Communications: http://twitter.com/ABBcomms

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.047