23948sdkhjf
Del siden
Annonce

21 grader som kan afgøre liv og død

Bedre sikkerhed for nordjyske og københavnske patienter i forbindelse med transport af blodprøver.

I fiktionens verden og biografsalens mørke er varmblodede førsteelskere og koldblodige agenter underholdende at følge. Men når virkeligheden og sygdommen rammer, kan det være livsvigtigt at blodet er lettere lunkent - 21 grader for at være helt præcis.

De 21 grader, plus/minus en enkelt grad, er den temperatur blodprøver konstant skal ligge på under transporten fra praktiserende læger til de laboratorier, der analyserer dem og dermed afgør diagnoser og behandling for syge mennesker. Falder temperaturen uden for det interval, kan blodprøverne blive ubrugelige, eller der kan opstå fejl i analyserne og ultimativt i diagnosticeringen og behandlingen af den enkelte patient.

Den vigtige opgave med korrekt og sikker opbevaring hjælper Vibocold, totalleverandør af køle- og fryseprodukter, regionerne i Nordjylland og København med at løfte som leverandør af klimakasser og et trådløst temperaturovervågningssystem til de 45 biler, der transporterer prøverne.

Præcis temperaturstyring
Blodprøverne opbevares sikkert under transporten i robust udførte klimakasser, som fås helt op til 915 liter. Med indbygget elektronisk styring, varmelegeme og ventilator kan klimakasserne meget præcist regulere temperaturen mellem 0 og +40 grader – og i dette tilfælde holde temperaturen konstant på 21 grader.

Overvågning, alarm og dokumentation
Som ekstra sikkerhed for at temperaturen ikke afviger mere end den tilladte grad, er klimakasserne udstyret med trådløst måleudstyr.

De miljørigtige sensorer i kasserne sender data om målte temperaturer hver halve time, så kørselsledere, chauffører og andre, der er koblet op på systemet via computer eller smartphone, kan følge temperaturen under hele transporten. Hvis temperaturen falder uden for det fastsatte interval, udsender systemet en alarm, som kan modtages på sms eller e-mail.

Præcist og stabilt system
Foruden realtidsbeskyttelsen, opsamler og lagrer systemet data om målte temperaturer på en central server. Det betyder, at man på hver enkelt transport efterfølgende kan registrere, om alt har været i orden. Det er også muligt at udskrive en rapport som dokumentation for at blodet har været transporteret ved den korrekte temperatur hele vejen.

Det enkle og effektive system øger sikkerheden og bidrager desuden til at effektivisere arbejdet i kørselsafdelingerne til stor tilfredshed for brugerne.

”Jeg har gjort det til en vane hver morgen at logge mig på systemet og tjekke, at alt er, som det skal være. Det er nemt for mig at holde øje med, og det er meget præcist og stabilt, ” fortæller Per Juul, som er kørselsleder ved Region Nordjylland.

Vibocold A/S med hovedkvarter i Viborg er en af Danmarks førende aktører på markedet for transportable køle- og fryseløsninger. Vibocold er desuden totalleverandør og markedsleder inden for kommerciel køl og frys til blandt andre supermarkeder, convenience-sektoren, cateringbranchen, laboratorier og sygehuse.

For yderligere information:
Uffe Nitschke, tlf.: 87 50 34 37

Vibocold A/S
Holstebrovej 101
8800 Viborg
Viborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71383911
P nummer: 1002342217

Kontaktperson

UN
Uffe Nitschke
Salgskoordinator: Brugt - Demo - 12/24V
+45 87503437 un@vibocold.dk

Send til en kollega

0.064