23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dynamisk og levende facade - med perforerede plader fra RMIG

Mere end 4.500 m2 perforerede aluminiumsplader fra RMIG er anvendt til at skabe en effektiv og miljøvenlig solafskærmning til Campus Kolding.

Det nye Campus Kolding er en del af Syddansk Universitet (SDU) og anvendes af mere end 2.000 studerende. Det er det første lavenergi-universitet i Danmark, og er med sine iøjefaldende trekantede konstruktioner, blevet et markant vartegn for byen.

Et trekantet vartegn

Den 5-etagers høje bygning er tegnet af Henning Larsen Architects. Det var af afgørende betydning for konstruktionen, at den blev bæredygtig og miljøvenlig. Det trekantede motiv går igen igennem hele bygningen på forskellige måder, hvilket giver bygningen en særlig dynamisk effekt og åbenhed.

I tråd med dette har RMIG produceret 4.500 m2 perforerede aluminiumsplader, der er leveret som 1.600 trekantede skærme. Skærmene er monteret på bygningens ydervæg af Eiler Thomsen Alufacader. Sensorer måler lys- og varme intensiteten og justerer automatisk, ved hjælp af en lille motor, vinklen på de 3,0 mm tykke skærme, for at opnå den optimale solafskærmning. Dette er blot en af flere funktioner i bygningen, der bidrager til et reduceret energiforbrug.

RMIG har stor erfaring med miljøvenlige løsninger med innovativ perforeret solafskærmning, der er designet, så det både er funktionelt og inspirerende. Det perforerede mønster på facaden af SDU, er designet og tilpasset til solskærmenes åbningsvinkel på 30°, som giver den optimale balance mellem sollyset og energiforbruget i bygningen. Det betyder, at dem der befinder sig i bygningen oplever en dynamisk ændring af lyset i løbet af dagen og kan nyde et behageligt indeklima i lokalerne langs facaden, - samtidig med at de har en god udsigt til udearealerne.

En levende bygning

Facaden er fremstillet af 3,0 mm anodiseret aluminium. RMIG har med ImagePerf fremstillet de nøglehuls perforerede plader for at give facaden et levende og dekorativt udseende.

Når solskærmene er lukket, ligger de fladt ind mod facaden, mens de peger udad, når de er helt eller delvis åbne. Dette design giver bygningen et udtryksfyldt udseende. Henning Larsen Architects beskriver formålet med den perforerede facade på denne måde:

Om aftenen vil lyset inde fra bygningen strømme ud igennem de perforerede plader, hvilket vil lade facaden fremstå transparent. Det vil give forbipasserende og de studerende på vej til og fra universitetet en fornemmelse af aktiviteterne inde i bygningen. Denne interaktion sikrer en stærk dialog mellem det indre liv i bygningen og tilskuerne udenfor.

Materialer

Mere end 4.500 m2 perforerede aluminiumsplader er anvendt til at skabe en effektiv og miljøvenlig facade med solafskærmning, der automatisk indstiller sig i forhold til lys- og varme intensiteten.

De perforerede plader til Campus Kolding er leveret via RMIGs City Emotion program, der henvender sig til arkitekter og bygherrer, som sætter pris på smukt og innovativt bygningsdesign. RMIG City Emotion lægger vægt på det æstetiske udtryk ved at tilbyde innovative teknologier og materialer, der kan hjælpe med at realisere de mest ambitiøse bygningsprojekter.

Læs mere om RMIG, City Emotion-konceptet, produktsortiment og produktløsninger på www.city-emotion.com

RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64113119
P nummer: 1002183473

Send til en kollega

0.046