23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Munters fylder 60 år

Svenske innovationer og ingeniørånd blev begyndelsen til dagens globale koncern.

At skabe det perfekte klima for kunderne er en vision, som har fulgt Munters fra grundlæggelsen til i dag. Da Carl Munters grundlagde virksomheden i 1955 havde han allerede i en del år arbejdet på innovative løsninger for, hvordan luften bedst kan køles, affugtes og optimeres for både mennesker og industri. Virksomheden han grundlagde voksede til en global koncern, der i dag har 2600 ansatte i egne selskaber i mere end 30 lande.

I dag er Munters globalt ledende når det gælder energieffektive løsninger til at optimere luften. Teknikken er ofte helt afgørende for kunderne, og kan desuden være en del af løsningen på flere af de største udfordringer vi som samfund står overfor i dag. Et eksempel herpå er, at verdens energiforbrug skal reduceres voldsomt i fremtiden for at stoppe den globale opvarmning. Her er energieffektive løsninger til at køle og kontrollere luftfugtighed en vigtig del.

- Der findes mange brancher, hvor vi ser, at man kan nå meget langt ved at anvende vores teknik. Fødevareproduktionen skal både øges og gøres mere effektiv i fremtiden i takt med at befolkningen vokser. Ellers risikerer vi mangel på fødevarer og at klimapåvirkningen fra produktionen bliver for stor. Udfordringen ligger i, at mange af de nuværende køleløsninger er alt for energikrævende og ikke så optimerede for madproduktion, som de kunne være siger Karin Sjöström, R&D Manager, Munters.

Klimapåvirkning lokal og globalt
Munters’ løsninger til at kontrollere klimaet skal opfylde mange forskellige behov, og for kunden handler det ofte om at skulle øge produktiviteten eller sænke energiforbruget. Et eksempel herpå kan være lægemiddelproduktion, hvor for meget fugt under produktionen i værste fald medfører, at lægemidlet ødelægges.

- En stor og stigende del af erhvervslivet er afhængig af, at kunne styre klimaet. Med de teknikker vi har i dag er det sjældent umuligt at skabe det miljø som behøves, men udfordringen ligger i at gøre det effektivt og præcist nok. Det betyder, at vi konstant har brug for at udvikle ny teknik for at kunne skabe dét, som for hvert enkelt anvendelsesområde er det perfekte klima siger Karin Sjöström.

Udover det lokale klima i alt fra et supermarked til et flycockpit så er det globale klima også vinder. Som når et datacenter køles energieffektivt, så det øger sin kapacitet samtidig med at energiforbruget direkte falder. Med Munters’ teknik til køling af datacentre kan energiforbruget ofte reduceres med op til 75 % i forhold til traditionelle klimaløsninger til datacentre. Da datacentrene står for flere procent af det totale CO2 udslip i verden er energiforbruget her rigtig vigtigt.

- Et andet område, hvor der findes et stort potentiale er indenfor aircondition, der i varmere lande tegner sig for en meget stor del af elforbruget. Det er ofte muligt at energieffektivisere meget og allerede koncernens grundlægger selv arbejdede med innovationer på det område fortæller Karin Sjöström.

Munters A/S
Ryttermarken 2A
3520 Farum
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK89549418
P nummer: 1002821346

Send til en kollega

0.047