23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Europadåsen er bedst

Da stærkstrømsingeniøren Sveinbjörn Sigurdsson skulle vælge en installationsløsning til sit private hjem, var valget let - han valgte ABB’s europadåser og Schuko-materiel.

Sveinbjörn Sigurdsson stammer fra Island, og han har siden sin pure ungdom som elektriker på Island arbejdet med europadåsen og altid været sikker på, at det ville blive lovligt at bruge den i Danmark.

- Da jeg var på et ABB-seminar, hvor programmet af Schuko-materiel blev omtalt med alle de nye designmuligheder, passede det præcis til mit behov. Jeg vidste, at europadåsen er fleksibel og giver en sikker installation, og da man er frit stillet med hensyn til valg af rammer, kontakter, og hvad man vil have af outputs, så var valget let, fortæller Sveinbjörn Sigurdsson.

Slut med ledninger overalt
Sammen med hustruen Gudny og deres tre drenge bor Sveinbjörn Sigurdsson nu i Odense og har fået installeret nyt køkken. Og som de fleste kender det, følger der altid meget med. Der skulle trækkes ny kabler, og husstande dens kontakter opdateres til moderne tider.

- Med tre drenge og to voksne mennesker er der brug for el-udtag, tv, internet og USB-stik overalt. Der skal oplades iPads, telefoner og andet elektronisk grej, og som el-mand har jeg det svært med at have forlængerledninger og stik liggende overalt. Der skulle en solid og god installation til, forklarer Sveinbjörn Sigurdsson.

Æstetik og sikkerhed
Sveinbjörn og Gudny Sigurdsson ville ikke blot have udtag nok – det skulle også være i lækkert design, og europadåsen giver frit valg. Ægteparrets valg faldt ud til fordel for ABB’s kontakter i rustfrit stål med en særlig anti-fingerprintbehandling, der sikrer, at man ikke efterlader fedtfingre.

- Det skulle være i stil med de andre rustfrie ting, vi har. Det skulle udgøre en smuk helhed, understreger Sveinbjörn Sigurdsson.

Mange fordele
Der er mange fordele ved europadåserne, når man installerer. Europadåserne kan kobles sikkert og let sammen. Det er nemt at tilpasse dem til kanten af både beton- og gipsvægge. De er robuste og solide. Og skulle man komme til at sætte dem lidt skævt i væggen, kan man på grund af utallige fastgørelsesmuligheder i dåsen og "nøglehulsfastgørelse" i produktet nemt få installationsproduktet til at sidde lige. Og så er der god montageplads. Dåserne kan forlænges, hvis væggen af den ene eller anden årsag bliver tykkere end forventet og det uden at gå på kompromis med stabiliteten.

- Jeg har valgt at bruge kabler i store dimensioner, så der ikke er risiko for overbelastning. Stikkontakterne kan forsikres med 16 A, og de skrueløse klemmer er rigeligt store til 2,5 mm2, fortæller Sveinbjörn Sigurdsson.

Indbygget netradio
Kontakterne fra ABB tilbyder alle muligheder, og dem har Sveinbjörn Sigurdsson ivrigt benyttet sig af. Alt fra USB-stik til opladning, tv-stik, indbygget netradio og internet.

- Vi har sikret os langt ind i de næste årtier. Og skulle der på et tidspunkt opstå lyst til at ændre på design eller funktion, er det utrolig let, siger Sveinbjörn Sigurdsen, der til daglig arbejder som rådgivende ingeniør.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.047