23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Industrirobotter og sikkerhed

Arbejdstilsynet og Maskinsikkerhed ApS i fælles seminar om industrirobotter og sikkerhed. Gratis eftermiddagsseminar Arbejdstilsynets informerer om sit syn på industrirobotter Maskinsikkerhed ApS giver praktiske løsninger og brugbare tips

Arbejdstilsynet ønsker at informere bredt om hvilke sikkerhedskrav der stilles til indretning af industrirobotter, og Maskinsikkerhed ApS om løsningsmodeller til sikringsløsninger både for fabrikanter og brugere af robotter. Maskinsikkerhed ApS inviterer derfor til et gratis eftermiddagsseminar i hhv. Vejle og Ballerup.

Der findes flere og flere sikkerhedsfejl på nye robotanlæg, selvom sikkerhedskravene burde være velkendte. Fabrikanter af robotanlæg siger, at der er meget hård priskonkurrence, og man jævnligt taber ordrer til fabrikanter der ikke helt opfylder sikkerhedskravene. Det efterlader brugerne med et CE-mærket robotanlæg, der ikke er sikret tilstrækkeligt, og dermed ikke burde være CE-mærket.

Der er andre tilfælde, hvor selve robotanlægget er bygget efter reglerne, men når robotten bygges ind i en samlet proceslinje, laves der sikkerhedsfejl enten af fabrikanten af robotanlægget eller af brugeren – og ofte i fællesskab – fordi man havde glemt at tage højde for sikkerheden.

Her i 2015 er regler og standarder for sikkerhed ved robotanlæg velkendte og løsninger ofte hyldevarer. Ved en hensigtsmæssig strategi skulle det være muligt for de fleste fabrikanter at bygge sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Maskinsikkerhed ApS inviterer maskinfabrikanter og produktionsvirksomheder til et gratis eftermiddagsseminar med Arbejdstilsynet, om "Industrirobotter og sikkerhed". Møderne holdes d. 7. maj 2015 i Vejle og d. 11. maj 2015 i Ballerup, begge dage 12.30 til 16.00.

Målet med seminaret er, at både fabrikanter, leverandører og brugere skal kende Arbejdstilsynets krav, og vide hvordan de kan opfylde kravene i både eksisterende robotanlæg i og i de nye.

I løbet af eftermiddagen får man en gennemgang af regler for indretning af eksisterende og nye robotanlæg, med og uden hegn, og Arbejdstilsynets håndtering af regler og evt. overtrædelser. Vi gennemgår løsninger til fabrikanter på de gængse fejl og mangler, og en plan for hvordan en brugervirksomhed kan lave sin kontrol af eksisterende og nye anlæg. Sidst men ikke mindst giver vi en plan for at lave de lovpligtige eftersyn af industrirobotter.

Tilmelding, og yderligere oplysninger på Maskinsikkerhed ApS hjemmeside

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.047