Introduktion til HACCP - 1-dagskursus
Virksomheder i fødevarekæden møder krav fra både kunder og myndigheder om at styre fødevaresikkerheden efter HACCP-principperne. Dette grundlæggende HACCP-kursus giver deltagerne et hurtigt og praktisk indblik i HACCP.
Udbytte
Efter en kort introduktion til HACCP arbejder vi med HACCP-principperne i et konkret eksempel, så deltagerne får et praktisk indblik i:
• Hvad HACCP er, og hvad det omfatter
• Hvordan man gennemfører en HACCP-undersøgelse
• Hvad HACCP resulterer i
• Hvordan HACCP kan være med til at give sikre produkter
• Hvorfor egenkontrol og kundekrav bygger på HACCP-principperne.
Deltagerprofil
• Ledelse og medarbejdere i virksomheder, der skal arbejde efter HACCP-principperne
• Nye medarbejdere i virksomheder, der allerede arbejder efter HACCP-principperne
• Personer, som blot ønsker at vide, hvad HACCP er
Underviser
Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.
Indhold
• Hvad er HACCP?
• Baggrund, formål og indhold
• HACCP-principper, -begreber og -metodik
• Hvordan HACCP?
• Flowdiagrammer
• Risikofaktorer - identifikation, vurdering og styring
• Basisprogrammer (GMP, PRP)
• Operationelle basisprogrammer (OPRP)
• HACCP-plan - kritiske styringspunkter (CCP)
• Form
Form
Der veksles mellem korte teoretiske indlæg og praktiske øvelser, hvor deltagerne gennemfører en konkret HACCP-undersøgelse.
Kurset afholdes på Teknologisk Institut i Aarhus hhv. Taastrup. Tilmelding her.
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Lone Sass Mortensen
M.Sc. Food Science
+45 72201483