Introdukton til sensoriske analyser - 1-dagskursus
Hvordan anvendes sensorisk analyse i det daglige, og hvordan tolkes og anvendes resultaterne?
Sensoriske analyser er et effektivt redskab og giver et sikkert beslutningsgrundlag i forbindelse med kvalitets- og produktionskontrol samt ved kontrol af nye ingredienser eller råvarer. Sensoriske analyser giver mulighed for at fastholde og dokumentere ensartet produktkvalitet i den daglige produktionskontrol, ved udskiftning af ingredienser og råvarer, ved anvendelse af alternative leverandører, ved samt fx ved reduktion af fedt, sukker og salt i produkterne.
Udbytte
• Viden om de grundlæggende principper i sensorisk analyse
• Overblik over metoderne triangel-, par- og duo-trio-test samt rangorden
• Hjælp til at lede, analysere og bruge sensorisk analyse mere effektivt
Deltagerprofil
Personer, der arbejder med produktion, udvikling og kvalitetskontrol af fødevarer og ingredienser til fødevarer.
Underviser
Pia Ingholt Hedelund M.Sc. og Karsten Kramer Vig, Levnedsmiddeltekniker. Begge har indgående kendskab til og praktisk erfaring med sensoriske analyser samt forbrugertest og har ansvaret for det sensoriske panel i Fødevareteknologi.
Indhold
• Hvad er sensorisk analyse?
• Teori om menneskets sanser
• Gennemgang af sensoriske analysemetoder og deres anvendelsesmuligheder
• Øvelser til illustration af de forskellige forskelstests
• Tolkning af analyseresultater
Bemærkninger
Prisen er incl. forplejning og kursusmateriale til øvelser. Kurset tager udgangspunkt i lærebogen "Sensorik måling med menneskelige sanser" (Norsk), som det vil være muligt at købe på kursusdagen.
Dato for afholdelse
10. februar 2016, Aarhus
13. april 2016, Aarhus
12. oktober 2016, Aarhus
Pris: Kr. 4.900 ekskl. moms
Tilmelding
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Pia Ingholt Hedelund
Konsulent. M.Sc.
+45 72 20 32 47