23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Industrirobotter og sikkerhed

Knap 100 personer deltog i Maskinsikkerhed ApS’ seminar om Industrirobotter og sikkerhed i hhv. Vejle og Ballerup.

Maskinsikkerhed ApS havde inviteret til et seminar, hvor også Arbejdstilsynet deltog.
Arbejdstilsynet fortalte meget konkret om regler og krav for både indretning og brug af robotterne, og hvordan Arbejdstilsynet håndterer robotter med sikkerhedsmangler.

Maskinsikkerhed ApS oplyste om fabrikantens opgaver og ansvar, og hvilke standarder man kunne bruge til at plukke løsninger fra.

Maskinsikkerhed ApS fortalte dernæst om hvad brugeren skal have med i kontrakten ved køb af robotter, hvilke fejl og mangler brugeren bør kontrollere ved den lovpligtige kontrol før første brug, og ved et lovpligtigt årligt eftersyn.

Maskinsikkerhed ApS udleverede også forslag til checkskemaer for både ibrugtagningskontrol og det årlige lovpligtige eftersyn og gav mulighed for diskussion af de udleverede forslag til checkskemaer.

Hans Morten Henriksen, Maskinsikkerhed ApS fortæller: "Det gav en del både skægge og lærerige diskussioner, og der var også plads til grin. Vi kom omkring spørgsmål som: Hvor hårdt tillader Arbejdstilsynet at en robot slår til en person?, Kan det passe at man både skal kontrollere sin nye robot og at der er krav om årligt eftersyn?. Der blev også givet eksempler på indhold i kontrakttekster og meget andet. Jeg tro de fleste fik noget med hjem”.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.062