23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tørrerum til personaleomklædning

Siemens A/S’ motionsglade ansatte sikres hurtig tørring af tøj

Fordele ved Munters tørrerumskoncept:
• Hurtig, skånsom og effektiv tøjtørring
• Nem betjening
• Energiøkonomisk løsning - op til 75% besparelse i forhold til tørreskabe
• Enkel installation
• Ingen fugtskader på bygningen

Hos Siemens A/S i Ballerup er op til et par hundrede af de ca. 900 ansatte regelmæssige motionister. Mange cykler eller løber til arbejde hver dag og de veludstyrede fitness- og spinning lokaler benyttes flittigt.

Da de 900 ansatte, der er tilknyttet hovedkontoret i Ballerup, i november 2013 flyttede ind i det nye domicil, blev bygningen udnævnt til ét af Danmarks mest miljørigtige erhvervsbyggeri.

Siemens A/S har stort fokus både på indeklimaet og energiøkonomien og så vidt muligt er installationerne Siemens' egen teknologi. Som et eksempel kan nævnes, at alle lokaler er udstyret med CO2 målere, der sikrer individuelt tilpasset og optimalt indeklima i hvert enkelt rum.

Alle nye installationer, der udføres i bygningen, skal være energi-neutrale, hvorfor Munters' tørrerumskoncept viste sig at være den helt rigtige løsning da Siemens skulle indrette faciliteter til tørring af de ansattes tøj.

Opgradering af faciliteter
I det tidligere hovedkontor havde de ansatte hver et metalskab til opbevaring og tørring af f.eks. cykel-, løbetøj og håndklæder. Lokalet blev opvarmet, men da tøjet ofte ikke blev tørt i løbet af arbejdsdagen, opstod situationer med mange kreative og uhensigtsmæssige ophængningsforsøg i og udenpå skabene.

Ved flytningen til de nye lokaler stod det klart, at der måtte findes en bedre løsning og svaret var at finde i Munters' tørrerumskoncept.
Et 16 m² stort lokale i umiddelbar nærhed af fitnesslokalerne blev indrettet som tørrerum. En Munters sorptionsaffugter type MH270 med hygrostat udgør sammen med 3 cirkulationsventilatorer det nødvendige udstyr.

Enkel betjening
Den første ansatte, der om morgenen hænger tøj, sko og håndklæder til tørre i lokalet, aktiverer en kontakt, der starter de 3 cirkulationsventilatorer. Disse sørger for at vandet i tøjet frigives til luften men sikrer også, at den tørre luft fra affugteren fordeles effektivt i hele lokalet. Når luftfugtigheden stiger til over 45% RH starter affugteren med at fjerne vandet fra luften.

En varm regenereringsluftstrøm, der føres gennem affugterens rotor og fjerner det opsugede vand fra rotoren, føres bort som en varm og våd luftstrøm. I mange tilfælde blæses denne luft ud til det fri, men hos Siemens og mange andre steder, føres denne varme luft ind i et eksisterende ventilationsaftræk til et Genvex anlæg, hvorved der opnås en yderligere energibesparelse på ca. 25%.

Høj brugertilfredshed
Tørrerummet har mange daglige brugere og alle udtrykker stor tilfredshed med løsningen.
Ophængningen foregår nemt på et system af rustfri bøjler og skoholdere leveret af Stina System Inventar ApS, der er førende indenfor levering af ophængningssystemer i tørrerum. Selv når rummet bliver fyldt op med vådt tøj på en regnvejrsdag er alle sikret tørt tøj til hjemturen. Da tørringen foregår hurtigt undgås desuden den dårlige og sure lugt, som kendetegner tøj, der tørres for langsomt eller utilstrækkeligt.

Energi- og miljørigtig løsning
Projektleder Michael Götz har stået for indkøb af udstyret til tørrerummet og udtrykker stor tilfredshed med løsningen. "Det lave energiforbrug betyder at konceptet lever helt op til Siemens' krav i forhold til minimal miljøpåvirkning.
Med tørrerummet kan vi tilbyde vore aktive medarbejdere de bedste tørrefaciliteter og vi har undgået energikrævende tørreskabe, der er besværlige at fylde/tømme og desuden har meget begrænset kapacitet."

Læs mere om konceptet
På Munters' hjemmeside findes flere detaljer om brugen af tørrerum. Her kan du også læse case studies fra nogle af de ca. 200 danske installationer (her- under daginstitutioner, kollegie og materielgård).
www.munters.dk/tørrerum

Munters A/S
Ryttermarken 2A
3520 Farum
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK89549418
P nummer: 1002821346

Send til en kollega

0.047