Seminar i Billund: Forstå mættet fedts samspil med andre næringsstoffer
Mejeriteknisk Selskab har 10. oktober samlet syv af landets største kapaciteter, når det gælder mættet fedts effekt på sundheden.
Mættet animalsk fedt forstærker effekten af flere næringsstoffer i mejeriprodukter og andre fødevarer. De seneste 10-15 års forskning viser således, at det er tid til at stille spørgsmål ved det grundlag, som kostråd baseres på. De nuværende kostråd har nemlig fortsat fokus på effekten af de enkelte næringsstoffer og ikke hele fødevaren. En af grundene til, at bl.a. mættet fedt blev og til dels fortsat er i skammekrogen. På den baggrund har Mejeriteknisk Selskab samlet en række eksperter, som har fokus på det mættede fedts indvirkning på sundhed i forskellige sammenhænge.
Arne Astrup, Københavns Universitet: Mælkematricen og Hjertesundheden
Jens–Erik Beck Jensen, Hvidovre Hospital: Mælkematricen og knoglesundheden
Dennis S. Nielsen, Københavns Universitet: ”Du bliver hvad du spiser – og det gør dine tarmbakterier også”
Preben Jørgensen, DowDuPont Specialty Products/DuPont: Case – Har syrnede mælkeprodukter og ost effekt på sundheden?
Marie Stampe Ostenfeld, Arla Foods Ingredients: Mælkematricens komponenter og deres indflydelse på hjernesundhed
Kim Fleischer Michaelsen, Københavns Universitet: Vegansk kost til små børn
Henrik J,.Andersen. Arla Foods Ingredients : En helhedsorienteret tilgang til mælkematricen og den sundhedsmæssige og ernæringsmæssige effekter
Se et længere interview med Henrik J. Andersen fra Mælkeritidende HER
Program og tilmelding HER