23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nem servoløsning med S7-1200 PLC og Sinamics V90 servo fra Siemens

Tidligere var servo og motion control både avanceret, tidskrævende og dyrt. Men det behøver det ikke at være, nu hvor opsætning af et V90-servodrev kan gøres lige så hurtigt som på en frekvensomformer.

Motion control-opgaverne kan styres fra fx en lille Simatic S7-1200 med helt almindelig PLC-programmering.

Sinamics V90 er et meget enkelt servodrev, som er perfekt til mindre opgaver – dette afspejles også i prisen, idet et V90-system koster ca. det halve af et avanceret servosystem.

Det enkle Sinamics V90 Servo-system

V90 servo-systemet består af et V90-drev, en 1FL6-motor og tilhørende kabler. Brug TIA Selection Tool til at beregne og konfigurere hele systemet sammen med PLC, HMI osv. På den måde sikrer du, at det bliver komplet og svarer til dine ønsker, og du får samtidig tegninger, data og pris.

Hvilke applikationer er denne løsning egnet til?

Rigtig mange opgaver kan med fordel løses med dette enkle setup. En af fordelene er, at servosystemet har fuldt moment ved alle hastigheder, også når det står helt stille, så det kan holde en støbeform sammen, trykke emner mod hinanden, lave modhold på et spil eller andre momentopgaver. Et andet eksempel er pakkemaskiner og conveyor-systemer med positionering eller hastighedsregulering, hvor servoen reagerer væsentlig hurtigere og meget mere præcist end en asynkronmotor.

Programmering

Konfiguration af V90 foretages i V-Assistant eller i TIA-portalen. Softwaren er meget intuitivt bygget op, således at du starter fra toppen og arbejder dig ned gennem menuerne. Når du bruger V90 med PROFINET, så skal du ikke lave ret meget opsætning i drevet, og auto-tuning klarer du ved et klik på en knap. V90 supporterer både de traditionelle funktionsblokke SINA_POS, SINA_ SPEED, SINA_PARA osv., som ofte bruges til frekvensomformere og den nyere teknologi med Technology Objects, som bruges både i S7-1200 og i S7-1500. Hvis du vælger SINA funktionsblokke, kan én S7-1200 styre flere V90-servodrev.

Færdige applikationseksempler lige til at downloade og anvende

Siemens europæiske applikationscenter bruger mange timer hvert år på at bygge applikationer op for at gøre det nemmere for brugerne. Derfor kan du bl.a. finde eksempler på positionering med SINA_POS hvor du downloader en beskrivelse punkt for punkt, hvordan du laver opsætningen i drevet og i PLC’en og bagefter indsætter funktionsblokkene i dit program. Der er også projektfiler til TIA V14, V15 og V15.1, så du ikke behøver at bygge et projekt op fra bunden, men blot kan åbne programmet og se, hvordan vores programmører har bygget et eksempel op.

Der findes også en funktionsblok til at loade en backup af parametre fra og til en V90, så PLC’en selv kan parametrere drevet igen, hvis du skifter det ud.

Her kan du finde alle eksempler

Fakta

  • V90-servodrev og -motorer fås fra 50 W til 7 kW
  • Vælg mellem 230 V enkelt-faset og 400 V trefaset
  • V90 supporterer både EPos og Technology Objects
  • Siemens kan levere tre servoserier: V90 til basisopgaver, S210 til de generelle opgaver og S120 til avancerede servo-/motion-opgaver
  • Siemens kan levere applikationseksempler til alle typer opgaver, lige fra simple start/stop af V20-frekvensomformeren på RS485-netværk til avancerede kran- eller trykkeri-applikationer med S120
     

Få mere generel info om Sinamics-v90

For mere information, kontakt Technology Specialist Jørn Lykke Sørensen

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

Jørn Lykke Sørensen
Technology Specialist
+45 51727177 joern.soerensen@siemens.com

Send til en kollega

0.047