23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Take aways fra Microsoft Ignite 2019 konferencen

Det var ikke kun deltagerantallet på 30.000, der imponerede på den fem dage lange Microsoft Ignite 2019 konference for kunder og partnere i Orlando i november måned.

Af: Henrik Walther Madsen, Market Manager, Columbus.

Nej, det der virkelig gav et sug i maven var budskabet om en samlet Cloud-løsning, der binder alting sammen:

Velkendte (og nye) Office apps
Dynamics forretningsapps
Power platformen – hvor kunder selv kan konfigurere nye apps, workflows og analyser
Common Data Service – som ”oversætter” data mellem apps
Det er imponerende, hvor langt Microsoft er kommet.

For virksomheder betyder det, at stort set alle behov for it-understøttelse af forretningen, på den ene eller anden måde, kan løses på Microsoft-platformen. Det vender jeg tilbage til.

Selvom træerne er tæt på at være vokset ind i himlen – eller i hvert fald skyerne - er der stadig enkelte områder, som Microsoft arbejder med at forbedre og gøre færdige. Men visionen og hastigheden, som der leveres med, er dybt imponerende.

Bundlinien er, at du får hurtigere og større værdi af din investering, behøver et minimum af tilretninger og kan sige farvel til siloopdeling.

Forbedret lagerstyring, asset management og e-commerce
Mit primære fokus på Ignite var Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management (bemærk det nye navn).

På applikationssiden vil jeg fremhæve tre nyheder, som kan være relevante for mange Columbus-kunder:

Inden for lagerstyring er der kommet rigtigt mange forbedringer og ny funktionalitet (+100)
Microsoft tilbyder nu forbedret asset management, så du eksempelvis kan styre og servicere bygninger, inventar, maskiner og køretøjer
Retail er blevet udvidet med et Commerce-modul, som understøtter professionel e-handel. Commerce løsningen er i drift i alle Microsoft’s egne online stores. Modulet er re-brandet under navnet Dynamics 365 Commerce
På Microsofts danske hjemmeside kan du altid følge med i ny og kommende funktionalitet til blandt andet Dynamics 365.

Og som noget nyt hedder Microsofts to årlige releases ikke længere Spring og Fall. De er blevet omdøbt til Wave 1 og 2 (Frigivelsesbølge 1 og 2). Wave 2, 2019 er frigivet.

Byg hurtigt, byg selv
Jeg lovede at vende tilbage til, at Microsoft på den ene eller anden måde kan løse (næsten) alle former for it-understøttelse af din forretning.

Udover de mange færdige applikationer, din virksomhed kan bruge umiddelbart, kan du på Microsoft Power-platform også selv konfigurere ny funktionalitet og apps.

Og du behøver ikke selv at være it-udvikler, for Microsoft har gjort det ganske let at konfigurere ny funktionalitet på bare timer eller dage. Microsoft kalder det no-code, low code.

Det kræver som altid interesse og flair fra brugeren, men nu er det reelt en mulighed for interne medarbejdere at bygge en app til D365 og andre applikationer. Data i én eller flere applikationer er i de fleste tilfælde tilgængelige via Common Data Service.

Derfor kan du lade forretningen drive nye initiativer til at opfylde forretningsmæssige behov – typisk med support fra IT eller eksterne konsulenter.

2.800 nye apps på 18 måneder
Og bliver Power-platformen overhovedet brugt? Ja. På Ignite vrimlede det med praktiske eksempler, hvor virksomheder har udvidet funktionalitet eller bygget workflows mellem applikationer.

Det mest ekstreme eksempel var det franske jernbanevæsen, SNCF, som fortalte, at brugere fra forretningen på bare 18 måneder havde bygget 2.800 nye applikationer på Power-platformen oven på gamle applikationer. IT havde såmænd ”bare” integreret data fra gamle systemer til Common Data Service, hvorefter forretningen selv byggede apps.

Eksemplet viser også, hvor virksomheder har mest brug for ekstern hjælp. Hvis Common Data Service ikke understøtter alle dine behov, så har du sikkert brug for hjælp til at udvide datamodellen og servicen.

I Columbus hjælper vi desuden vores kunder med eksempler på brug, uddannelse og support, og vi diskuterer gerne governance. Når udviklingstiden er kort og mulighederne på platformen så omfattende, så begynder flere at bekymre sig om ensartede processer, genbrug, user adoption og sikkerhed.

Microsoft investerer meget i Power platformen. Så jeg vil anbefale at kigge på alle mulighederne for din virksomhed. 

Tag fat på mig, hvis du har spørgsmål til mine take aways fra Microsoft Ignite. 

Læs mere om cloudløsninger.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.047