23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Unik emballage til følsomt high-end produkt

Den prisvindende iværksættervirksomhed Bagsværd Lakrids stiller høje krav til fremstilling af den håndlavede lakrids og til emballagen. Efter en række tests udviklede Procudan en emballage, der matchede kravene og udstrålede eksklusivitet.

Lakrids er et særligt følsomt produkt med en blød og fugtig overflade, som optager og afgiver fugt til omgivelserne samtidig med, at det kan blive en lille smule flydende.

Grundlæggerne af Bagsværd Lakrids var derfor nervøse for, om de kunne finde den perfekte emballage.

- Inden vi kom i dialog med Procudan, var vi også i kontakt med rigtig mange andre producenter og fik foretaget utallige emballagetests, siger Morten Kornbech Larsen, der er direktør og en af grundlæggerne af Bagsværd Lakrids.

Tæt dialog og tests gav resultat
Procudan tog imidlertid imod udfordringen, og efter en periode med tæt dialog og flere tests af slutproduktet i forskellige emballeringer præsenterede Procudan iværksætterne for mulige løsninger, der matchede de unikke krav.

Og som også harmoniserede med EU-lovregler og de generelle retningslinjer for emballering af fødevarer.

- Vi er meget tilfredse med emballagen, som udstråler eksklusivitet og understøtter vores high-end lakrids, fortæller Morten Kornbech Larsen.

Stor fleksibilitet i det daglige samarbejde
Bagsværd Lakrids vandt en guldmedalje i Danish Liquorice Taste Award og ville efterfølgende gerne fortælle den gode nyhed på emballagen.

- Da vi vandt, skulle vi selvfølgelig have den flotte anerkendelse på vores emballage, så det blev tydeligt for enhver, at vores lakrids er en vinder. Den var Procudan selvfølgelig med på, og emballagen blev hurtigt tilrettet, siger Morten Kornbech Larsen.

Hurtig hjælp i krisetid
Fleksibilitet mærkede lakridsproducenten også, da forsyningssikkerheden af miniposer blev alvorligt truet på grund af corona. Morten Kornbech Larsen forklarer:

- Julen er vores højtid, og pludselig manglede vi 60.000 miniposer og stod med udsigten til at tabe mange penge. Oven i den økonomiske lussing skulle vi skuffe vores forhandlere og fortælle dem, at deres tomme hylder desværre ikke blev fyldt op til jul med den forventede lakrids. Heldigvis lykkedes det Procudan at finde en løsning på et meget kritisk tidspunkt.

Iværksætterne kunne ånde lettet op og uden forsinkelser levere den håndlavede lakrids som aftalt til udvalgte specialbutikker over hele landet.

Samarbejdet udvides med ingredienser
Udover tryghed i forhold til leveringssikkerhed er det også vigtigt med tryghed i forhold til certificeringen af ingredienserne i lakridsen.

- Vores ingredienser er ret specielle, og vi får for eksempel lakridspulver fra Iran, mælk fra Tyskland og andet fra Østen. Vi er i dialog med Procudan for at se, om de kan stå for at levere en del af ingredienserne til os, fortæller Morten Kornbech Larsen.

Ved at overlade indkøb af ingredienser til Procudan kan Bagsværd Lakrids være 100 procent sikre på, at de overholder gældende regler. Alle ingredienser og emballager er nemlig certificerede, og certificeringerne er tilgængelige døgnet rundt for Procudans kunder.

 

Læs mere om, hvordan vores stærke forsyningskæde kan give jer tryghed i forsyning af varer og råmaterialer her:

Procudan A/S
Bronzevej 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28293860
P nummer: 1010989430

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Send til en kollega

0.031