23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ayhan Busch, en betydningsfuld iværksætter i Europa

Ayhan Busch’s liv og arbejde, hendes medvirken til at grundlægge og udvikle Busch Vacuum Solutions, blev for nylig anerkendt i en rapport fra OPEN; Political Economy Network med titlen "Minority Businesses Matter Europe".

Rapporten fra Open Political Economy Network er baseret på en akademisk undersøgelse af "Minority Businesses" i Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Holland, Sverige, Belgien og Irland. Analysen identificerede de 50 bedst sælgende virksomheder i disse otte lande, der blev grundlagt og ledes af indvandrere fra ikke-vestlige lande eller deres efterkommere.
Busch Vacuum Solutions rangerer som nummer otte blandt dem.
I Tyskland ligger virksomheden på fjerdepladsen.

Ifølge rapporten "Forener Busch det bedste fra Tyskland og Tyrkiet." Virksomheden blev grundlagt i fællesskab af Ayhan Busch og hendes mand Dr. Karl Busch i 1963. Allerede for 60 år siden levede parret i absolut ligevægt. Ayhan Busch udtaler: "Min mand og jeg grundlagde og opbyggede virksomheden sammen. I et ligeværdigt partnerskab lige fra begyndelsen. Det var usædvanligt på det tidspunkt. Alle vigtige beslutninger blev taget sammen."

Takket være Ayhan Busch’s indsats er virksomheden vokset til en global aktør med 3.800 ansatte i 66 datterselskaber. Ayhan og dr. Karl Busch forstod altid, hvordan de kunne bruge deres stærke sider i udviklingen af deres virksomhed: "Min mand var det tekniske geni, mens jeg var meget stærk på den kommercielle og strategiske side af virksomheden," citerer Ayhan Busch i beretningen. "Det har altid været naturligt for mig at være iværksætter, og jeg er en meget markedsfokuseret person."

Da det første Busch selskab blev stiftet uden for Tyskland, besluttede parret at få det ledet af en lokal indbygger. "Det har været vores virksomhedsfilosofi lige siden – gå ind på nationalt plan," fortæller Ayhan Busch. Hvert år mødes de administrerende direktører for at udveksle idéer. Dette er med til at finde nye markeder og anvendelser for Busch produkter. "Efterhånden som vores globale netværk voksede, brugte jeg meget tid på at ringe til vores chefer over hele verden og drøfte markeder, strategier og taktikker med dem. Jeg var den kraft, der altid pressede dem til at være mere kundefokuserede og til at vokse. Jeg skabte netværket mellem dem og forsøgte at udveksle oplysninger."

Ayhan og dr. Karl Busch er stadig aktive i virksomheden. Den dag i dag driver de Busch Vacuum Solutions sammen med deres tre børn Ayla, Sami og Kaya Busch.

*Den internationale platform OPEN er en nonprofitorganisation. Den finansieres af Minority Supplier Development UK (MSDUK) og er forpligtet til uvildig, streng og tilgængelig forskning.

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev eller følge os på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.031