23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk virksomhed med europæisk udsyn

Svend K. Andersen er administrerende direktør i HiFlux Filtration A/S. Han har til januar været i virksomheden i 32 år.

Men han er langt fra den, som har været der længst, da en række af virksomhedens medarbejdere har været i virksomheden i mere end 40 år. Svend mener, at det er en af virksomhedens helt store styrker – medarbejderloyaliteten.

Ifølge Svend K. Andersen har virksomheden dog mange styrker:

”En anden styrke er, at vi opererer i typiske nichemarkeder. Vi er i mange sektorer. Går det lidt ned i den ene sektor, går det som regel op i en anden. Det har givet stabilitet. Kunderne i Europa er pt. presset af energikrisen, så ordreflowet er ikke, som det har været. Men vi har aldrig haft så mange tilbud ude som nu, så vi kan ende med at få rigtig travlt. Vi bruger meget krudt på den grønne omstilling og er med i klimapartnerskabet Klimaklar. Vi har konstateret vores co2 aftryk og har iværksat en handleplan ift. at reducere det. Det har vi gjort via deltagelse i SBTi (Science Based Targets initiative) og den grønne dagsorden er meget væsentlig for os. Ud fra devisen om at virksomheden ikke er ligeså meget værd uden. Det er ikke kun for at redde verden men også ift. værdisætning af virksomheden”.

Den generelt høje anciennitet i HiFlux Filtration A/S, er dog også en af virksomhedens udfordringer:

”Når vi vokser, skal vi finde nye folk, og nogle af medarbejderne skal til at på pension, så der foregår et løbende rulleskift. Vi er omkring 40 medarbejdere i dag og så opererer vi hovedsageligt på det europæiske marked og holder os til de europæiske regulativer. Det betyder også, at hvis vi skulle til USA, skulle vi starte helt forfra ift. deres regulativer. Vi er godt plantet i den danske muld, men har et udadvendt blik mod Europa”.

Overordnet trivsel og få bekymringer
Beliggenheden i Hedensted Kommune og forholdet til kommunen betegner Svend K. Andersen overordnet som godt. Han har dog også nogle bekymringer i forhold til strukturændringerne:

”Jeg er ret glad for at drive virksomhed i Hedensted Kommune. Jeg vil sige, at det jeg mærker over de senere år er, at kommuneudvidelsen har sat sig i den administrative og politiske del. Det betyder, at ting er blevet lidt tungere end tidligere. Men jeg kan ikke sige andet, end at jeg får en rigtig god opfølgning fra Hedensted Erhverv også med de problematikker, som vi står overfor. Bl.a. har vi haft problemer med streetrace her på Lundagervej, og det har de været gode til at hjælpe med. Dog kan det bekymre, at hele Hedensted Erhverv er flyttet til Tørring og det er lidt langt væk fra Borgmestergangen”.

Grøn teknologi giver værdi
Direktøren mener, at virksomheden har en ret unik position på det europæiske marked.

”Vi er en meget kundeorienteret virksomhed og tilpasser meget specifikt vores produkter til vores kunder. Det er vi en af de få i Europa, der gør og så arbejder vi med nogle specielle teknologier inden for design, så de giver mindst muligt co2 aftryk for vores kunder også. Derudover anvender vi laserteknologi i forhold til vores filtreringsplader – det er også helt unikt. Det er faktisk er form for rocket science, for teknologien har sit udspring fra Ronald Reagans tid med laserbaserede rumforsvarssystemer”.

Europa som udgangspunkt
Heller ikke ambitionerne for fremtiden fejler noget; HiFlux Filtration skal være en endnu større spiller på det europæiske marked, og med tiden også videre end det:

”Vi vil gerne fortsætte den rejse, vi er i gang med, og vi har en tro på, at en organisk vækst med udgangspunkt i de procesområder, vi er inde i, kan bredes ud over Europa. Når vi så er klar, kan vi gå til andre markeder - her tænker jeg især USA og Mellemøsten. Vi har stadigvæk meget at gøre i Europa, og her er vi slet ikke færdige med at udvide og etablere os i alle delmarkeder. Vi har et filialkontor med to mand i Holland, og i de øvrige markeder har vi samarbejdspartnere, som repræsenterer os der. Og så kan man sige, at hele branchen er her for at blive – vi bliver ikke umoderne. I den grønne bølge og recirkulering af produkter er filtrering et vigtigt redskab. Så vi er i et voksende marked”.


Faktaboks
HiFlux Filtration A/S leverer filtre til industrien. Virksomheden blev stiftet i 1959 under navnet HECO af grundlæggeren Henning Cornelius. I starten servicerede virksomheden i høj grad skibsindustrien, men efterhånden som skibsproduktionen i Danmark aftog, skiftede virksomheden også fokus.

I 2001 blev filterproduktionen et selvstændigt selskab under navnet HECO Filtration A/S. Den tidligere ejerkreds solgte i 2013 virksomheden til Vagn Clausen og den Administrerende Direktør, Svend K. Andersen. Den nuværende konstellation har ti års jubilæum næste år, og virksomheden er godt kørende. Samtidig skiftede de navnet til HiFlux Filtration A/S. Fokus er på udvikling og fremstilling af væskefiltre.

Virksomheden er beliggende i Hedensted på Lundagervej 25A, hvor rammerne og pladsen til kontinuerlig ekspansion er til stede – både i produktionen og administrationen.

www. hiflux-filtration.dk

HiFlux Filtration A/S
Lundagervej 25A
8722 Hedensted
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13457476
P nummer: 1000567379

Kontaktperson

MH
Martin Højgaard
Marketing Manager
+45 92444109 mbh@hiflux.dk

Send til en kollega

0.063