23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske markrobotter gør landbruget grønnere i Nordamerika

En CO2-neutral så- og lugerobot drevet af solenergi kører op og ned ad økologiske marker i Nordamerika. Ved første øjekast syner det måske som en scene fra fremtidens landbrug, men det er nutiden for den danske virksomhed FarmDroid.

De har nemlig udviklet markrobotten, der hjælper landmænd og planteavlere med at reducere omkostninger til såning og renholdelse af afgrøder på en grøn måde.

Og det er der brug for. For i takt med at arealerne til økologisk landbrug stiger i Nordamerika, øges efterspørgelsen på grønne løsninger til bl.a. ukrudtsbekæmpelse. Det gælder særligt i Californien, hvor andelen af økologisk produktion er steget med 40 pct. på fem år. Det skaber muligheder for danske virksomheder. Derfor tog FarmDroid fat i The Trade Counil's rådgiver i USA.

Eddie Pedersen, Head of Sales and Marketing i FarmDroid, siger om samarbejdet: "Vi har haft rigtig gode oplevelser med The Trade Council i Spanien og Tyrkiet, og så havde vi hørt rygter om, at der i USA er helt særlige regler, når man vil eksportere. Og derfor tænkte vi, at vi skulle have fat i USA-kontoret."

Vil du høre om dine muligheder inden for den nordamerikanske fødevare- og landbrugssektor? Så tag fat i The Trade Council's rådgiver Jonas Ladefoged, og læs mere om FarmDroids rejse ind på det nordamerikanske marked her.

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.047