23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Jubilæum i Röchling Meta-Plast: “Vi uddanner selv vores medarbejdere”

Röchling Meta-Plast i Allingåbro kunne 1. april fejre 25 år med produktion af plast-komponenter




Af Anette Bonde


Det startede i 1991. Paul Busk Jensen og hans kollega på en virksomhed i Randers Anders Kondrup Olesen ville starte en virksomhed sammen. Produktet skulle være plastkomponenter.
1. april 1991 kunne de åbne Meta-Plast i Allingåbro med nogle ganske få medarbejdere. I dag er der 33 medarbejdere i Allingåbro og 33 på virksomhedens afdeling i Letland. Kerneydelsen er stadig bearbejdning af plast som underleverandør til den skandinaviske industri.
Organisationsmæssigt er der sket ændringer, i og med at Meta-Plast er blevet opkøbt af den verdensomspændende virksomhed Röchling i Tyskland og har ændret navn til Röchling Meta-Plast. Men ånden i virksomheden er den samme.

Som én stor familie
“Det var som én stor familie i gamle dage, og vi forsøger stadig at holde den uhøjtidelige tone. Det er vigtigt, at man kender hinanden og kommer hinanden ved”, understreger Martin Busk Jensen, der for et par år siden overtog direktørposten efter sin far Paul Busk Jensen. Han sætter medarbejderskaren og en god virksomhedskultur højt.
“Det er medarbejderne, der adskiller os fra vores konkurrenter - ham der står ved tastaturet er ham, der kan få det til at spille.”

Martin Busk Jensen fortæller, at Röchling Meta-Plast selv påtager sig at uddanne arbejdsstyrken.
“Vi har selv uddannet mange af dem. De kommer ind som lærlinge, og bagefter har vi ansat langt de fleste.”
I en mellemgang finder man diplomer for de medarbejdere, der har været længst i virksomheden, og det tyder på, at Röchling Meta-Plast er et godt sted at være. Der er flere 25 års diplomer, men også mange andre med både femten og tyve års ansættelse

Travlhed efter krisen
Med mellemrum er der sket udvidelser af både administration og lager- og produktionsfaciliteter. Det har dog ikke været lutter lagkage, idet krisen i 2008 også bed hårdt i Röchling Meta-Plast. Fra 2007 til 2009 dykkede omsætningen med cirka 40 pct, og der blev skåret til og afskediget medarbejdere. Allerede efter et par år var virksomheden dog på optur igen, og faktisk er virksomheden siden 2010 vokset med mere end 300 pct., fortæller Martin Busk Jensen.
Omsætningen i 2009 var på 19 mio. kroner, og i 2015 var den på 70 mio., inklusiv afdelingen i Letland.
“Kvalitet, pålidelighed, fleksibilitet og konkurrenceevne på leveringstider og priser”, lyder Martin Busk Jensens svar på spørgsmålet om, hvilke dyder Röchling Meta-Plast manøvrerer efter i et foranderligt marked.

Röchling Industrial Allingaabro/meta plast
Tøjstrupvej 31
8961 Allingåbro
Norddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19270335
P nummer: 1001320247

Send til en kollega

0.187