23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvilke krav er der til min trykluftinstallation?

Granzow sender dig hermed et overblik, over hvilke lovpligtige inspektioner og mærkninger (her refereres til CE-mærkning) du som ejer af et trykluftsystem skal foranstalte, inden du tager dit anlæg i brug.

Ifølge arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 99 og 1977 er det lovpligtigt, at ejerne sørger for deres trykbeholdere og rørsystemer's opstilling er kontrolleret, blevet efterset og er godkendt til drift (CE-mærket), før de tages i brug.

Reglerne er en del af PED (Pressure Equipment Directive), som omfatter alt udstyr, som anvendes under tryk. Alt udstyr under tryk skal være produceret i henhold til reglerne under PED.

Hvad vil det sige? Trykluftinstallationer, hvor produkttallet kommer op på 1.000 eller derover (samt et overtryk på mindst 0,5 bar) skal ifølge bekendtgørelsen overholde PED. Det vil sige, at det er et lovkrav, så snart anlægget har en beholdervolumen gange maks, trykket på anlægget, som eksempelvis 10 bar x 100 liter = 1.000. I praksis betyder det, at langt de fleste anlæg skal overholde kravene i bekendtgørelsen.

Hvilke krav er der til min trykluftinstallation?
Lovgivningen foreskriver fire former for kontrol:

  1. CE-mærkning af det samlede anlæg før idriftsættelse.
  2. Opstillingskontrol af nye, ombyggede og flyttede anlæg før idriftsættelse.
  3. Eftersyn af beholder hvert andet år.
  4. Besigtigelse:
    Indvendig inspektion samt udskiftning af sikkerhedsventil på beholder hvert fjerde år.

Hjælp til CE-mærkning:
Før du lovligt kan starte din drift, så er det et krav, at dit produkt/anlæg er CE-mærket og opstillingskontrolleret. Granzow kan assistere, hvis det ønskes. Vi sørger for alt, dokumentation er i orden og at anlægget overholder de tekniske krav, som EU-overensstemmelseserklæring forudsætter.

Læs meget mere om hjælp til dokumentation her:
https://granzow.dk/viden-om/akademiet/overhold-de-lovpligtige-maerkninger-og-inspektioner-paa-dit-trykluftsystem 

Kontakt Granzow A/S  for yderligere info eller fagkyndig vejledning.
Tlf.:43 20 26 00
E-mail:info@granzow.dk
Web: www.granzow.dk

Vi har mere end 87 års erfaring og tilbyder et stort udvalg af forskellige produkter inden for lufttryk både til små og store virksomheder på tværs af mange brancher.

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519
P nummer: 1003073153

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031