23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan batteri til solceller betale sig? Det får du svaret på her

Forestil dig et hjem, der genererer sin egen strøm fra solens stråler og gemmer overskydende energi til senere brug. Et hjem, der ikke kun er miljøvenligt, men også sparer dig penge på dine elregninger og gør dig mindre afhængig af elnettet. Lyder det som en drøm? Det behøver det ikke at være. Solcellebatterier kan være nøglen til at realisere denne vision, men mange mennesker spørger sig selv: Kan batteri til solceller virkelig betale sig?

Sådan virker et solcellebatteri
Først og fremmest er vi nødt til at vide, hvad et solcellebatteri er, og hvordan det virker.

Hvad er solcellebatterier?

 Solcellebatterier er specialdesignede batterier, der lagrer den elektricitet, der genereres af solceller. De fungerer som et energilager, der gør det muligt for dig at bruge solenergi, selv når solen ikke skinner.

Der findes forskellige typer af solcellebatterier på markedet, men de mest almindelige er lithium-ion, bly-syre og flydende saltbatterier.

Funktion og anvendelse af solcellebatterier

 Når solcellerne på dit tag genererer elektricitet, kan denne strøm enten bruges direkte i dit hjem, lagres i solcellebatteriet eller sendes tilbage til elnettet. Solcellebatteriet fungerer som et mellemled, der lagrer overskydende solenergi og frigiver den igen, når den er nødvendig.

Dette gør det muligt for dig at udnytte solenergien mere effektivt og reducere dit forbrug af elektricitet fra elnettet.

Du får derved en lavere elregning og en mindre miljøpåvirkning.

Batteri til solceller kan ikke altid betale sig
Du har måske fået fortalt, at du bare SKAL have et batteri til dit solcelleanlæg, så du kan lagre din strøm. At du vil spare flere tusinde kroner med en tilbagebetalingstid på bare 5 år. Sådan er det desværre ikke i alle situationer – det er dog ikke urealistisk!

Det helt fundamentale i problematikken om hvorvidt et batteri til solceller kan betale sig, omhandler dit forbrugsmønster samt elprisen.

Prisen på strøm afhænger blandt andet af hvornår på døgnet du bruger den. Vores døgn er inddelt i 3 tidszoner.

Kl. 21:00 – 06:00 – Lav pris på tarif
Kl. 06:00 – 17:00 – Høj pris på tarif
Kl. 17:00 – 21:00 – Spidslast (højeste pris)
Kl 21:00-24:00 – Høj pris på tarif

En tarif er en omkostning vi betaler, som dækker over netselskabets ydelser og omkostninger til drift og administration af elkabler.

Vil du læse hele indlægget? - så klik her: Kan batteri til solceller betale sig

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Kontaktperson

DLN
Dorthea Lind Neuenschwander
dne@vs-automatic.dk

Send til en kollega

0.046