23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny dyseløsning gav store besparelser for historisk vandværk

Ved moderniseringen af Thorsbro Vandværk i Ishøj arbejdes der med nye strategier og løsninger for at optimere og minimere vandtab. Her har en ny dyseløsning til rensningen af filtertanke vist positive resultater for både rensetid og vandforbrug.

I Danmark er der stort fokus på at minimere vandtab på vandværker, og ifølge Miljøstyrelsen er de danske vandværker også blandt verdens bedste til lige netop dette. En del af den danske succes skyldes, at vi i Danmark er gode til at anvende nye teknologier, metoder og viden til at optimere og modernisere de danske vandværker.

Stort vandforbrug ved rensning af filtertanke
Det historiske Thorsbro Vandværk har siden 1908 leveret drikkevand til København og omegn. Her har rensningen af vandværkets filtertanke ved idriftsættelse af anlæg hidtil foregået ved at tankene er blevet fyldt med vand, som efterfølgende er løbet ud gennem et dæksel i toppen af tanken. Denne metode er både tidskrævende og medfører et stort vandforbrug. Derfor er der i forbindelse med moderniseringen af vandværket blevet testet nye løsninger til rensning af filtertankene.

Onsite test af moderne sprayteknologi viste markante besparelser
I samarbejde med os hos mt spray blev vores roterende og væskedrevne tankrensningsdyser testet onsite, da de i andre sammenhænge har vist positive resultater i forhold til vandforbrug og skylningens effekt. 

Vi testede ud fra krav til sprayens slagkraft, energiforbrug og rensetid, og efter den første uge af testperioden var rensetiden reduceret fra 16 timer til 2 timer. Den markant kortere rensetid reducerede også vandforbruget, hvilket gav besparelser på vandudledningsafgiften på hele 85.000 kr. alene efter den første uge. Efter den succesfulde testperiode er den nye dyseløsning blevet fuldt implementeret på Thorsbro Vandværk.

Spørg os om dyser
Vil du vide mere om tankrensning eller onsite test af dyser og dyseløsninger i din produktion, så er du velkommen til at kontakte mt spray på tlf. +45 4454 0454 eller læse mere her.

Kort om løsningen
ROKON væskedrevne tankrensningsdyser til tanke op til 5 meter i diameter. Løsningen består af tre fladstråledyser, der er monteret i et roterende sprøjtehoved, som leverer en konstant spray i en langsomt, kontrolleret rotation. Dette giver en længere sprøjtetid på tankoverfladen og op til fire gange mere effekt end traditionelle roterende dyser. Dette gør løsningen ideel til skylning, rengøring og desinficering. Se mere om dyserne her.

Om mt spray
Hos mt spray har vi siden 1987 leveret løsninger til processer med spray, der er med til at sikre større driftseffektivitet, optimeret ressourceforbrug og øget processikkerhed. I dag er vi den førende leverandør i Danmark inden for salg og rådgivning af sprayteknologi, og kan levere komplette løsninger og komponenter i stykvis til enhver sprayproces – uanset industri.

Se mere om mt spray på www.mt-spray.dk.

mt spray a/s
Symfonivej 37
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11544398
P nummer: 1000253316

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032