23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kom til webinar om mikrobiota, kost og sundhed

På et webinar den 30. maj 2023 kan du få en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed.

Bakterierne i tarmen – tarmens mikrobiom - spiller en rolle for en lang række meget forskellige sygdomme, eksempelvis astma og diabetes. Forskerne ved nu, at mikrobiomet interagerer med immunsystemet, hormonsystemet og nervesystemet. Tarmbakterierne kan samlet set betragtes som en stor biologisk fabrik, der producerer tusindvis af gavnlige såvel som skadelige stoffer, der påvirker vores krop. Vi kan påvirke denne produktion, gennem det vi spiser. 

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver på et webinar en status på den nuværende viden om, hvordan kosten påvirker tarmens bakteriesamfund, og hvilken betydning det har for menneskers sundhed. Måske kan fødevarevirksomheder, medicinalindustrien og forskere i fremtiden bruge den viden til at udvikle nye typer af fødevarer og kosttilskud, som er skræddersyet efter mikrobiomet hos den enkelte, for at hjælpe tarmbakterierne til at bidrage bedst muligt til vores sundhed.

I tilknytning til webinaret bliver en fokusanalyse om mikrobiota, kost og sundhed udgivet. Tilmeld dig Nyt fra DTU Fødevareinstituttet og få tilsendt fokusanalysen.

Det er gratis at deltage i webinaret, som er støttet af Food & Bio Cluster Denmark og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Tid 
Tirsdag den 30. maj 2023 kl. 13-15

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 28. maj 2023. Du får efter tjek af din e-mailadresse en bekræftelse på, at du er tilmeldt. 

 

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Send til en kollega

0.047