23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Store krav til dokumentation kalder på tillidsfuldt teamwork

Hos virksomheden LogiCon Nordic i Kolding holder 35 ansatte styr på i 10.000-vis af varenumre, plejer hundreder af leverandører og servicerer et hav af kunder, som hver dag lægger nye ordrer. Det kan kun lykkes, fordi man har en sammentømret organisation, hvor fagligheden er i top, og hvor hjælpsomhed og ikke mindst tillid er nøgleværdier.

Når man arbejder med fødevarer i Danmark og i EU skal man leve op til nogle skrappe krav. Det ved de fleste. Men hvad de færreste måske ved er, at de virksomheder, der leverer emballage til selvsamme industri, også skal leve op til en række strenge krav. 

Hos LogiCon Nordic i Kolding leverer man emballage, beklædning og værktøj til en lang række fødevarevirksomheder inden for kød, fisk og fjerkræ. Kravene til behandling, håndtering, indpakning og transport af disse fødevarer er tårnhøje, og derfor er kravene til dokumentationen, der følger med LogiCons produktportefølje, også særdeles omfattende.

”Vi har jo kunder, der er helt afhængige af, at vi også leverer grundig dokumentation med vores produkter, hvis de selv skal opfylde krav og opnå nødvendige godkendelser og certificeringer”, forklarer CEO Bent Ole Nørregaard og peger på, at Logicon Nordic i 2022 opnåede BRC-certificering, som er den skrappeste fødevarestandard i EU. ”Den har vi brugt nogle år på at opnå, og det er vi selvsagt rigtig glade for. Det giver en yderligere sikkerhed omkring produkterne, og skaber en øget tillid til os hos vores kunder.”

Tillid er nøglen til at lykkes
Netop tillid er én af de allervigtigste kerneværdier hos LogiCon, og noget Bent Ole Nørregaard har sat fokus på i de seks år, han har stået i spidsen for virksomheden. For ham starter tillid hjemme, og adfærd er nøglen til at skabe den. Er man positiv, hjælpsom og omsorgsfuld, skaber det tillid internt, og det vil næsten altid smitte af eksternt også.

”Det starter lige her hos mig,” forklarer Bent Ole og sætter en pegefinger midt på brystet. ”Jeg skal vise, at jeg har fuld tillid til alle ansatte – både til deres faglige kompetencer og til, at de altid er trygge ved at komme på mit kontor med ting, der måske ikke kører som planlagt. Min dør står fysisk altid åben, og alle er velkomne til at kigge ind. LogiCon er fuld af eksperter og specialviden, så jeg lytter altid, når nogen kommer med noget.”

Sammen med økonomichefen og salgschefen former Bent Ole den daglige ledelse hos LogiCon. Trioen mødes hver morgen og vender det seneste døgns aktiviteter og input fra medarbejderne og drøfter planer for det kommende døgn. Umiddelbart efter mødet går de tre ud og briefer alle om dagens emner. Denne åbenhed er ifølge Bent Ole Nørregaard med til at skabe og vedligeholde tillid, og det styrker synergien på tværs af organisationen. 

”Vi skal være i sync for at lykkes. Vi har så mange ting i sving på samme tid, at selv små ting kan få noget stort til at køre skævt. Derfor er åbenhed og god kommunikation så vigtig.” 

Omhyggelighed et krav, når der skal rekrutteres
LogiCon Nordic har i de senere år oplevet støt vækst, og både produktprogram og forretningsområder udbygges gradvist. Det betyder også, at virksomheden kontinuerligt må udvide staben for at kunne følge med. 

For at sikre, at nye kolleger ikke bare forstår virksomhedens værdier, men også deler dem, har Bent Ole Nørregaard i flere år arbejdet sammen med rekrutteringsfirmaet Skelmose, hvor recruiteren Aksel Uglvig Jensen har spillet en nøglerolle. 

”Vi er særdeles omhyggelige, når vi ansætter nye kolleger. Måske også mere end de fleste andre,” forklarer han. ”Man skal naturligvis være fagligt kompetent for at arbejde hos os. Men man skal også passe ind i en kultur, hvor åbenhed og tillid som nævnt fylder meget”.

Her har Aksel Uglvig Jensen ifølge CEO’en været god til at sætte sig grundigt ind i virksomheden og dets nøgleværdier. 

”Han ser os – hvem vi er som mennesker, og hvordan vi arbejder. Han kender industrien godt, og det mærker man. Og så er han på samme tid meget transparent i sin egen proces med at finde de rette kandidater”. 

Kreativ åre er vigtig i et kandidatfattigt marked
Bent Ole Nørregaard brugte første gang Aksel Uglvig Jensen, da man for nogle år siden skulle bruge en ny produktchef med emballagespeciale. Den slags vokser ikke på træerne, men Aksel løste opgaven så godt, at han næsten med det samme fik endnu en opgave. 

I alt har Skelmose løst 16 rekrutteringer for LogiCon, og Aksel Uglvig Jensen har hjulpet med at finde både en salgschef, en økonomichef og en række produktchefer, specialister samt nogle interne og eksterne salgsmedarbejdere. 

”Aksel kan også udfordre dig lidt,” fortæller Bent Ole Nørregaard med et skævt smil. ”Det er jo ikke altid, at det billede, man selv har af en mulig drømmekandidat, er det rigtige”.

Her henviser CEO’en til en situation for at par år tilbage, hvor han og LogiCon skulle bruge en energisk og selvkørende person til at løfte et produkt til et helt nyt niveau.

”Jeg havde nok forestillet mig en yngre kandidat fuld af energi og gå-på-mod. Men den kandidat, Aksel til sidst anbefalede, var imidlertid noget mere erfaren. Men det viste sig jo, at han havde ret. Det var bare den helt rigtige person til netop dét job”.

For Bent Ole Nørregaard handler det dog også om at have en rekrutteringspartner, der selv lever op til LogiCons krav om tillid og åbenhed.

”Aksel vinder din tillid, fordi han er ordholdende. Han er punktlig og præcis og holder dig løbende underrettet undervejs i processen. Og så er han meget løsningsorienteret. Når en proces kører fast, er han hurtigt i gang med at afsøge alternative veje at gå. Han åbner indimellem nogle døre, vi ikke selv havde tænkt på”.

LogiCon vil i de kommende år gå dybere ind i fødevareindustrien, hvor kravene fortsat stiger – ikke kun til øget sikkerhed men også til bæredygtighed. Det betyder, at omhyggelig rekruttering fortsat vil være et fokusområde for Bent Ole Nørregaard og den øvrige ledelse, der allerede har sat Skelmose på den næste opgave – en Key Account Manager til industrikunder uden for fødevareindustrien.

---------------------------------------------------------


Skelmose ApS er et professionelt rekrutteringsfirma med fokus på at skabe langtidsholdbare relationer mellem visionære virksomheder og nye nøglemedarbejdere. Med værdier som ’Faglighed’, ’Grundighed’ og ’Tryghed’ finder vi direktion, ledere og specialister til virksomheder inden for primært industri, byggeri og handel. Det har vi gjort siden 2004.

Læs mere på: www.skelmose.eu


Skelmose, maj 2023

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166
P nummer: 1014832544

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.05