23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Endelig en tætning som holder til pulver og andre tørre opgaver.

Hos en større dansk proces virksomhed gik 2 smede i 2014 og ærgrede sig over, at de højest fik 3 måneders standtid mellem reparationer på en cellesluse til udvejning af deres færdige pulver.

De fandt sammen med HentechSolution en løsning, som i dag har kørt 18 måneder uden tilsyn.

Traditionelt tætnes pulver opgaver med tætningsringe, paksnor eller lignende. I visse tilfælde anvendes trykluft som spærremiddel, men ofte er det ikke godt nok til at sikre en lang drift periode mellem 2 reparationer. Løsningen for de 2 smede var en Cinch tætning, der er en let løbende tætning med 2 sæt glideflader i PTFE. Tætningen tryksættes med 0,5-0,7 bar overtryk, som er nok til at blæse pulver væk fra glidefladerne og ”smørre” tætningen, så den kan skabe en luftpude og derved have minimalt slid.

Tætningen består af 5 dele, hvor 2 står helt stille, og 3 bevæger sig med akslen. Tætningshus og dæksel er udført i rustfrit stål eller aluminium, inde i huset griber en silikone manchet om akslen, og driver 2 PTFE rotorer rundt mens de presses mod tætningshus og flange. Der er således kun stillestående komponenter mod maskinens eksisterende dele. Tætningen påtrykkes 0,5-0,7 bar overtryk i forhold til den afspærrede proces så en luftpude kan dannes henover rotorernes glideflader. Luftpuden har 3 formål, 1) den nedbringer friktionen i glidefladen 2) den holder partikler væk fra tætningen og 3) den køler så evt. friktionsvarme ikke kan akkumuleres i tætningen.

Hvor traditionelle tætninger f.eks. flettet paksnor eller læbetætninger kan skabe slidtage på akslen eller på en slidbøsning, er der i en Cinch tætning stort set ingen slid. Når akslen eller hylsen slides opstår, hvad der populært kaldes et snørreliv. Snørreliv er en fordybning under tætningen, hvor det afspærrede medie kan passere mellem tætningen og aksel(hylse) og derigennem forårsage lækage.

Siden den første montage har de 2 smede installeret yderligere 14 Cinch tætninger i forskellige opgaver spændende fra salt og sukker over fibre til en opslæmning af en slidende pasta i vand. Alle opgaver er løst til kundens tilfredshed med en forlænget standtid til følge.

Vil du vide hvordan du kan spare tid ved tætningsskift kontakt da HentechSolution for yderligere oplysninger.

Hentechsolution ApS
Håndværkerbyen 18
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18457601
P nummer: 1003456632

Kontaktperson

KH

Send til en kollega

0.062