23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brandsikkerheden har fået øget fokus, men reglerne halter efter

Det er ikke alle branddøre, der er omfattet af den nye europæiske standard EN 16034, og det skaber forvirring. Vær også opmærksom på, at det kræver ny test og godkendelse, hvis branddøren skal have ekstra udstyr eller monteres i en anden vægtype.

Selv om det til efteråret er 4 år siden (1/11-2019), at den nye europæiske standard EN 16034 for branddøre trådte i kraft, er der stadig masser af spørgsmål og forvirring i markedet. Det skyldes ikke mindst, at reglerne kun er gjort gældende for udvendige hængslede døre og brandskydeporte til industri. Indvendige hængslede døre og brandskydeporte primært til persongennemgang er endnu ikke omfattet. En ensretning for alle branddøre vil skabe større klarhed, men indtil da må vi agere inden for de gældende regler.

Alt skal testes og godkendes
I princippet er branddøren kun godkendt præcist, som den er testet, med meget begrænset mulighed for at justere størrelsen i forhold til den testede dør. 

For at kunne tilbyde flest mulige til- og fravalg får vi hos Door System i et samarbejde med DBI udarbejdet en EXAP (Extended Application Report), der giver os mulighed for at opfylde flere krav fra vores kunder med hensyn til bl.a. højde, bredde, installering af alarm, magnet, automatik, bremsesystem osv. På baggrund af EXAP’en udarbejder DBI en Klassifikationsrapport, som er bevis for, hvad døren er godkendt til.

Hvis man skal have ændret f.eks. vægtypen, tilføjet vindue, tætninger eller gangdør kræves en ny brandtest.

Brandfolder og informationsmøder
I forbindelse med de nye brandregler har vi udarbejdet en 8-sidet folder, som beskriver de nuværende godkendelser og mærkninger. Der er også et tjekskema med komponenter, som specifikt skal testes og godkendes. Få tilsendt folderen gratis via formular på vores hjemmeside: https://www.doorsystem.dk/

Door System afholder også informationsmøder om de nye regler og de forhold, man skal være særligt opmærksom på. Informationsmøderne kan afholdes ude hos kunder eller på vores fabrik.

Se mere her: https://www.doorsystem.dk/brand/

Door System brandløsninger
Door System har brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den europæiske standard, og vi investerer fortsat løbende i udvikling af brandløsninger.

Alle brandtest foretages på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI), og de vigtige processer fra brandtest til CE-mærkning gennemfører vi i samarbejde med DBI og DBI Certification.

Vi leverer EI260-C branddøre, branddøre til kølerum, brandskydeporte, brand- og røggardiner, brandvinduer og kan rådgive om den samlede løsning.

Alle vores branddøre og brandskydeporte er danskproducerede.

Se mere om vores brandløsninger: https://www.doorsystem.dk/produkter/brand/

Door System A/S
Agerskovvej 16
8362 Hørning
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21226734
P nummer: 1004778719

Kontaktperson

KA
Kim Aschenberg
Marketing
+45 40829778 ka@doorsystem.dk

Send til en kollega

0.047