23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Portugal har for alvor sat turbo på digitaliseringen af sundhedsvæsenet

Rekordstore offentlige investeringer i digitalisering af sundhed kombineret med en it-parat befolkning og en innovativ privat sektor gør Portugal til et spændende marked for danske HealthTech-virksomheder. Der er i perioden 2022-2026 afsat 1,4 mia. EUR til digitaliseringen af det portugiske sundhedsvæsen SNS (Serviço Nacional de Saúde).

I dag bruger mere end 80 pct. af de offentlige hospitaler en form for digital tjeneste. I primærsektoren er mobilapps - ud over telemedicin - den mest brugte løsning, til blandt andet medicinhåndtering og overvågning af kroniske sygdomme. Desuden ses også brug af digitale løsninger i ældreplejen, hvor for eksempel start-ups samarbejder med sociale institutioner og kommuner om løsninger til at holde ældre mentalt og fysisk aktive. 

Den private sundhedssektor er også en vigtig drivkraft og investor, når det kommer til digitalisering af sundhed i Portugal. I dag har godt hver tredje portugiser mindst én privat sundhedsforsikring, som giver adgang til private hospitaler og lægeklinikker. 

Ambassaden i Lissabon søger lige nu HealthTech-virksomheder til at lave en delegation til World Hospital Congress den 25.-27. oktober samt Web Summit den 13.-16. november 2023. 

Lyder det som noget for din virksomhed? Eller vil du vide mere om dine muligheder på det portugiske marked? Tag fat i vores rådgiver i Lissabon Vibe Balthazar-Christensen

Du kan læse mere om sundhedssektoren i Portugal her.

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.047