23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Genbrug varmen fra procesluften og spar på energi og CO2

Nu er det lovligt at recirkulere procesluften fra maskinerne

Udløber
30. september 2023

Mange olietåge-producerende maskiner medfører en lang række farlige stoffer på arbejdspladsen, der har være en dyr fornøjelse at komme af med. Hidtil har vi i Danmark skulle filtrere procesluften fra maskinerne og føre den helt ud af lokalet ved hjælp af et udsugningssystem evt. via en varmeveksler.

Filterteknologierne har længe været så gode, at den filtrerede luft sådan set er renere end den luft man suger ind ude fra – og modsat Danmark har industrierne i vores nabolande længe haft fordelene ved at kunnet recirkulere procesluften og genbruge varmen. 

Men reglerne er nu endelig ændret i Danmark, så det fra 1. juli 2023 er lovligt at genbruge den filtrerede luft direkte fra maskinværktøjet. Dvs. luften må nu recirkuleres, så vi også kan genbruge varmen og drage fordele af besparelserne i energiforbrug og CO2 udledning. 

Der er dog nogle betingelser med nye regler om recirkulation og genanvendelse af den udsugede luft. Genanvendelse af den rensede skal være forsvarlig og bibeholde det nuværende niveau forbeskyttelse og virksomheden skal kunne godtgøre dette. Derudover skal ventilationsanlægget være forsynet med en kontrolanordning, der giver signal ved utilstrækkelig rensning af den udsugede luft.

Hos AVS har vi længe ønsket de ændringer. Vi har stor erfaring med eliminering af olietåge og vores løsninger lever til fulde op til de krav, de nye regler sætter.

Vi tilbyder kvalitetsløsninger fra Filtermist og Absolent, der garanterer 99,95% ren luft i 8.760 driftstimer samtidig med at de overvåger processen og giver signal, når det er tid til filterskift. Med de løsninger kan du trygt recirkulere og genbruge varmen – det er en sund investering, der i sidste ende kan ses på bundlinjen.

Ønsker du mere information?
Kontakt os på 4656 4343 og få en vurdering af jeres opgave.

AVS Danmark ApS
Skelvej 18
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79293210
P nummer: 1003199882

Kontaktperson

MAD
Marketing AVS Danmark
marketing@avsdanmark.dk

Send til en kollega

0.047