23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skift fra trykluft til lavtryksafblæsning gav markante energibesparelser

Tørring og afblæsning med trykluft kan være både udfordrende og dyrt i energiforbrug. Hos mt spray hjælper vi med at opsætte onsite test af lavtryksløsninger til optimering af afblæsningsprocesser.

På tværs af fødevare- og drikkevareindustrien anvendes ofte trykluft til afblæsning og tørring af blandt andet flasker, emballage og fødevarer, men hos mt spray har vi erfaring med, at trykluft i dag ikke er den bedste løsning. Afblæsningsprocesser med trykluft er ineffektive og dyre i drift. I nogle tilfælde kan trykluft endda udgøre helt op til en tredjedel af det samlede energiforbrug. Derfor er der et stort potentiale for at opnå markante energibesparelser ved at teste en løsning med en lavtryksblæser og tilhørende luftknive.

Her er et eksempel på, hvordan et bryggeri med en trykluftsløsning opnåede markante energibesparelser efter de skiftede til en løsning med lavtryksafblæsning.

Ny lavtryksløsning mindsker spild ved at genanvende luft

  • Med ambitionen om at nedbringe energiomkostninger testede et bryggeri et setup af regenerative blæsere og lavtryksluftknive til afblæsning og tørring af flasker. 
  • Fordelen med regenerative blæsere er, at de anvender et dynamisk driftsprincip, hvor afblæsningen foregår ved et lavere tryk og at en vis mængde luft, som ellers ville gå tabt, genanvendes i processen. Samtidig er luftknivene designet til at levere en præcis luftstrøm, hvor stort set ingen luft går tabt.
  • Resultatet af onsite testen på bryggeriet viste den samme effektive tørring med lavtryksafblæsning som med trykluftsafblæsning, men at energiforbruget blev nedbragt markant.
  • Omkostningerne på at investere i det nye system blev hurtigt tjent ind, hvilket gav bryggeriet økonomisk råderum til at investere i flere energioptimeringer i deres produktion.

Prøv et test-kit i din produktion og oplev dit potentiale for energioptimering
Det kan stort set altid betale sig at teste mulighederne for at energioptimere sprayprocesser. Hos mt spray har vi erfaring med, at optimering af afblæsningsprocesser i nogle produktioner kan give energibesparelser på op imod 60 pct. 

Hvis du er interesseret i at teste lavtryksafblæsning i din produktion, så kontakt os for montering af et test-kit i din produktionslinje. Testen foregår over en aftalt periode, og vi hjælper dig med opsætning og vejledning, så du opnår de mest succesfulde testresultater. Kontakt vores salgsingeniører Torben Holm på 4020 3272 / th@mt-spray.dk eller Claus Brandt på 4047 9635 / cb@mt-spray.dk.

Om mt spray
Hos mt spray har vi siden 1987 leveret løsninger til processer med spray, der er med til at sikre større driftseffektivitet, optimeret ressourceforbrug og øget processikkerhed. I dag er vi den førende leverandør i Danmark inden for salg og rådgivning af sprayteknologi, og kan levere komplette løsninger og komponenter i stykvis til enhver sprayproces – uanset industri.

Se mere om mt spray på www.mt-spray.dk.

mt spray a/s
Symfonivej 37
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11544398
P nummer: 1000253316

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047