23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye detekterbare pakninger giver øget sikkerhed

I en produktion er der ting, der går i stykker. Og er uheldet ude, kan stumper i værste fald ende hos forbrugerne. Derfor vælger flere, de nye magnetiske Viton-pakninger, fordi selv små stumper omgående registreres af røntgen- og metaldetektorer.

Tekst af Karina Davids - Kd marketing support 

Fremmedlegemer i produkterne kan koste dyrt
I fødevareindustrien er forbrugersikkerhed en af hovedprioriteterne. Samtidig er der også skarpt fokus på effektivisering af produktionen og på omkostningsreduktioner, hvor selv tilsyneladende små tiltag kan give en stor effekt.

Et af fokusområderne er at minimere produktionsstop, når ting går i stykker og der er mistanke om, at stumper kan være havnet i produktionen. I den situation skal man være helt sikker på, at ingen stumper når ud til forbrugerne – og tilbagekaldelse af batches er et særdeles dyrt tiltag, der også risikerer at belaste virksomhedens omdømme.

Mange fødevarevirksomheder har derfor investeret i topmoderne detekteringsudstyr, primært røntgen- og metaldetektorer, der giver øget sikkerhed. Der har dog hidtil været problemer med at detektere stumper af blandt andet plast- og gummipakninger, men det har den fynske tætnings- og pakningsekspert Carsten Holm A/S en løsning på.

 Effektiv detektering giver øget sikkerhed
”Vi ved, at stumper af ødelagte pakninger kan være et problem, specielt i fødevareindustrien. Derfor har vi fundet frem til et nyt Viton-materiale, der nemt kan detekteres af vores kunders moderne røntgen- og metaldetektorer”, fortæller produktionschef Henrik Munkøe fra Carsten Holm A/S.

Viton er et flourcarbonelastomer-materiale, der i forvejen er yderst velegnet til fødevareindustrien takket være den gode modstandsdygtighed over for alle typer fedtstoffer samt smøremidler, kemikalier og opløsningsmidler. Som noget nyt har materialeproducenten tilføjet visuel detekterbarhed ved hjælp af en blå farve og har derudover tilføjet pulver af rustfrit stål, der gør pakningsmaterialet magnetisk.

Det betyder, at kunderne i fødevareindustrien – efter indstilling og test af detekteringssystemerne – kan være sikre på, at ingen af de produkter, der forlader deres fabrikker, indeholder stumper af ødelagte Viton-pakninger.

Tilfredse kunder
Carsten Holm A/S introducerede de nye pakninger i 2020 og har siden fået mange positive tilbagemeldinger fra kunderne om, at det nye materiale fungerer efter hensigten.

Efterspørgslen er også stigende, specielt når det drejer sig om specialpakninger. Her gør Carsten Holm A/S nemlig god brug af virksomhedens avancerede CNC-maskiner, der gør det muligt at dreje stort set enhver tænkelig pakningsløsning uden først at skulle udvikle dyre støbeværktøjer.

Om Carsten Holm A/S
Carsten Holm A/S producerer og forhandler standard- og specialtætninger til hydrauliske, pneumatiske, statiske og roterende applikationer, og er med over 135.000 varenumre den største lagerførende virksomhed i branchen. Den familieejede virksomhed blev grundlagt af Carsten Holm i 1979 og ledes i dag af sønnen Ulrik Holm. Carsten Holm A/S er ISO 9001:2015-certificeret. 

Virksomheden har hovedkontor, lager og produktion i Ringe på Midtfyn og har derudover salgskontor og lager i Sverige og Kina.

Carsten Holm A/S
Kielbergvej 16
5750 Ringe
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK89490812
P nummer: 1002819901

Kontaktperson

Michael Jacques Lauritsen
Salgschef
+45 28 55 54 71 mjl@carstenholm.dk

Send til en kollega

0.047