23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk virksomhed sparer medicinalindustrien for millioner af liter vand

Medicinalindustrien har oplevet en kraftig stigning i den globale efterspørgsel, og det har stillet store krav til leveringshastighed. I en tid hvor både produktionseffektivitet og miljøansvarlig produktion er fokuspunkter, lanceres EilerCal™, et patentanmeldt kalibreringssystem der sparer tid, energi og vandforbrug i enorme mængder.

Udløber
31. december 2035

Kalibrering af vejeceller, eller vejesystemer, i produktionsleddet af medicinalindustrien foregår oftest ved at en tank tages ud af produktion, renses, og påfyldes en mængde demineraliseret vand. Ved at benytte et flowmeter kendes vægten af den tilsatte mængde vand, og ud fra denne reference vægt kalibreres vejecellen, eller hele vejesystemet. 

Produktions tanke har typisk en kapacitet mellem 100 liter og 100.000 liter. Det er ikke usædvanligt at se tanke på f.eks. 80.000 liter, der kalibreres ved at påfylde 80.000 liter vand. Hvis vejesystemet skal justeres, vil tanken skulle fyldes flere gange, for at kontrollere kalibreringen efter justeringen. Nogle virksomheder er endda forpligtet til at kunne bevise repeterbare målingsresultater, hvilket blot øger gentagelserne af denne proces og dermed vandforbruget. 

Kalibrering med vand som referencevægt tager ikke blot lang tid, men indebærer også et stort forbrug af vand der er processeret og renset. Der ligger ikke blot et stort energiforbrug i at forberede den mængde vand der skal benyttes, denne type kalibrering kræver også et stort forbrug af tid, vand og strøm, ressourcer der alle påvirker driftsbudgettet for enhver producerende virksomhed. Dette har Dansk virksomhed i Nordsjælland, der er specialiseret i vejning, nu fundet løsningen på. 
En EilerCal™ enhed består af en specialudviklet hydraulisk cylinder koblet til en Eilersen reference vejecelle. Hver hydrauliske cylinder trækker i tanken i stedet for at bruge vand som reference vægt. Denne kraft måles af referencevejecellen, og kan dermed bruges som præcis kalibreringsvægt, der benyttes til kalibrering af det allerede installerede vejesystem.  EilerCal™ løsningen monteres på den enkelte tank, men kalibreringsudstyret kan afmonteres efter brug, og benyttes på andre tanke i produktionen, efter behov. 

Sebastian Schlicker, Product Manager hos EilerCal™, forklarer perspektivet i EilerCal: ”Allerede inden den officielle lancering af produktet, modtog vi flere forespørgsler fra folk i industrien der havde hørt om EilerCal. Medicinalindustrien kærer sig om miljøet, og ønsker naturligt en effektiv og troværdig kalibreringsproces, og det kan EilerCal™ levere.

En medicinalproducent der har f.eks. 20 stk. benytter 8.000 liter tanke, vil spare mindst 160.000 liter vand pr. tank om året – og alene med dette nøgletal, kan vi garantere at vi sparer medicinalindustrien for millioner af liter vand, hvis de omstiller sig til brugen af EilerCal™. 

EilerCal™ giver ovenikøbet en markant besparelse på energiforbrug, samtidig med løsningen giver en højere oppetid i produktionen, idet en EilerCal™ kalibrering kun tager omkring 30 minutter i forhold til de mange timer der bruges når der skal benyttes vand til at kalibrere tankene.”   

EilerCal™ benyttes til kalibrering af tankvægte, og kan fra lanceringen af løsningen benyttes på tanke fra omkring 300 liter til 80.000 liter. EilerCals fokusområde er medicinalindustrien, men mange tilsvarende produktionstanke kan med fordel skifte deres kalibreringsmetode til EilerCal™. 

EilerCal™ er allerede succesfuldt implementeret hos flere medicinalproducenter i Danmark og udlandet, og har opnået interesse fra mange udenlandske medicinalvirksomheder. 

I løbet af 2023 bliver EilerCal™ tilgængeligt for hele markedet, både i Danmark og internationalt.

Om Eilersen Calibration Solutions ApS
Frederik Eilersen har udviklet på den patentanmeldte EilerCal løsning siden 2009, hvilket resulterede i etableringen af Eilersen Calibration Solutions ApS som en selvstændig virksomhed i 2022. Eilersen Calibration Solutions ApS har det som formål at udvikle og markedsføre selvstændige kalibreringsløsninger til industrielle vejeceller. Virksomheden har de seneste år fokuseret på at udvikle en unik kalibreringsløsning, der hjælper medicinalproducenter som benytter væske til kalibrering. Eilersen Calibration Solutions har allerede ved produktlanceringen installeret hovedproduktet, EilerCal™, hos flere medicinalproducenter i Danmark såvel som internationalt.  

 

Eilersen Electric Digital Systems A/S
Kokkedal Industripark 4
2980 Kokkedal
Fredensborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20907134
P nummer: 1008645848

Kontaktperson

SS
Sebastian Schlicker
sms@eilersen.com

Send til en kollega

0.047