23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vandbehandling til Danmarks første kommercielle Power-to-Gas-anlæg

Silhorko-Eurowater har stået for vandbehandlingsløsningen til det første anlæg i Danmark - ja faktisk hele verden, der på kommerciel basis øger produktionen af biogas via elektrolyse og biologisk metanisering.

Energi- og fibernetkoncernen Andel og den globale biogasproducent Nature Energy står bag det nye Power-to-Gas-anlæg i Glansager på Als, der blev indviet og idriftsat fredag den 3. november.  

Anlægget udnytter overskydende elektricitet fra vindmøller til at øge biogasproduktionen og samtidig reducere CO2-udledningen. Dette opnås ved at omdanne CO2 til biogas gennem tilsætning af brint. Brintproduktionen er baseret på 3 x 3 MW alkalisk elektrolyse (AWE), hvor ultrarent vand er råstoffet.

Vandbehandlingsløsningen

Silhorko-Eurowater har stået for design, produktion og levering af en mobil vandbehandlingsløsning i container. 

Inde i containeren produceres der 1600 liter ultrarent vand i timen med en ledningsevne på under 5 μS/cm.  For at sikre en stabil forsyning af den krævede vandkvalitet og mængde til elektrolyseprocessen, består vandbehandlingsprocessen af tre trin:

  • Blødgøring ved ionbytning for at håndtere hårdhed og forhindre kalkbelægninger i den efterfølgende vandbehandlingsproces.
  • Fjernelse af ioner og organiske stoffer ved dobbelt-pass omvendt osmose for at opnå lav ledningsevne.
  • CO2-fjernelse ved membranafgasning, idet RO-membranerne ikke forhindrer opløste gasser i at passere. Dette har direkte indflydelse på elektrolysecellens ydeevne.

Den alkaliske elektrolyseproces blandes ultrarent vand med kalium, hvorefter vandet spaltes til ilt og brint og omdanner biogent CO2 og e-metan til naturgas.

Silhorko-Eurowater har leveret vandbehandling til mere end 100 Power-to-X-anlæg i hele Europa med en samlet ydeevne på godt 300 MW. På silhorko.dk kan du læse mere om vandbehandling til Power-to-X og se cases fra flere danske projekter. 

Silhorko-Eurowater A/S
Århusvej 79, Stilling
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39176513
P nummer: 1003059188

Kontaktperson

Thomas Dalsgaard
Salgschef, Teknisk Vand
+45 87938300 tda.dk@silhorko.dk

Send til en kollega

0.062