23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Medarbejder fra SILHORKO vinder DANVA's initiativpris 2023

Afdelingschef for drikkevand Arne Koch og tidligere produktspecialist indenfor ionbytningsteknologien hos SILHORKO, Søren Duch-Hennings modtager DANVA’s initiativpris 2023 for deres innovative arbejde med udvikling af teknologi til effektiv fjernelse af PFAS-forurening i grundvandet.

Arne og Søren modtager DANVA’s initiativpris 2023 med blandt andet følgende begrundelse i motiveringen:

"Dette års prisvindere har skabt opmærksomhed ved at genanvende en eksisterende teknologi på en nyskabende måde for at imødegå lokale udfordringer med PFAS-forurening – et problem, der har indvirkning på miljøet og i værste fald på folkesundheden. Arne Koch og Søren Duch-Hennings' arbejde har resulteret i et anlæg, der kan reducere PFAS-koncentrationer til så små niveauer, at de næsten ikke kan detekteres, og selv de mest strikse miljøstandarder er derved overholdt."
 
I 2023 blev Danmarks første vandbehandlingsanlæg til fjernelse af PFAS sat i drift på Fanø. Arne og Søren var nøglepersonerne bag udviklingen af forsøgsanlægget på Fanø, hvor avanceret ionbytningsteknologi blev anvendt til fjernelse af PFAS i drikkevandet. Forsøgsanlægget blev senere grundstenen for det anlæg, der renser grundvandet hos Fanø Vand i dag, hvor PFAS-indholdet nu er så lavt, at måleudstyret ikke længere kan registrere det.

DANVAs næstformand Ellen Trane Nørby siger om valget af Arne og Søren:

"Deres innovative tilgang og succesfulde implementering af denne teknologi er en milepæl for både det lokale samfund på Fanø og yderst interessant for vandsektoren i sin helhed. Det er et strålende eksempel på, hvordan kreativ tænkning og teknologisk ekspertise kan løse nogle af de mest presserende miljøudfordringer."
 
Administrationschef hos Fanø Vand, Susanne Brøner, har indstillet Arne og Søren til DANVAs initiativpris 2023.

På silhorko.dk kan du læse mere om:
Nomineringen til DANVA's initiativpris
Fanø er sikret PFAS-frit drikkevand

Silhorko-Eurowater A/S
Århusvej 79, Stilling
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39176513
P nummer: 1003059188

Kontaktperson

Arne Koch
Afdelingschef Drikkevand
ako.dk@silhorko.dk

Send til en kollega

0.078