23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lasergravering af maskindele skaber overblik og effektivitet

Lasergravering er ofte associeret med at være en markeringsmetode, der tilføjer et ekstra visuelt element til et produktdesign, såsom logoindgravering. Men lasergravering er faktisk særligt velegnet til at markere maskindele og komponenter til industrielt brug, hvilket effektiviserer processer og skaber et værdifuldt overblik over produkterne.

Ved lasergravering fjerner laserstrålen en del af overfladebelægningen og skaber dermed et motiv i det underliggende materiales farve. En laser til gravering arbejder principielt som en printer, men i stedet for at pålægge farver, fjerner den et tyndt lag af materialets overside. Dette efterlader en bestandig tekstur, der er ideel til mærkning. Graveringen sidder nede i materialets overflade og kan ikke fjernes uden at slibe eller slide hele overfladen af, hvilket gør det til en velegnet markeringsmetode.

 

Her får du fire gode grunde til at lasergravere dine emner. 

 

Optimering af service

Lasergravering er en ideel metode til at mærke maskindele med nødvendig information som ordrenumre eller unikke identifikationskoder. Disse mærkninger kan være præcise og let aflæselige, hvilket effektiviserer serviceprocessen. Det skyldes, at det er nemt for interne eller eksterne servicemedarbejdere at afklare hvilket emne der er tale om og hurtigt finde de relevante oplysninger, hvis der er behov for en erstatning.   

 

Anvendelsesinstruktioner

En laser til gravering giver mulighed for præcise og holdbare markeringer, herunder tekst og symboler. For eksempel kan vigtige anvendelsesinstruktioner eller advarsler omkring brugen af maskindele lasergravere direkte på komponenterne. Dette sikrer, at brugere har adgang til afgørende informationer på selve produktet og mindsker risikoen for fejl eller misforståelser.

 

Batch-styring

Lasergravering er en effektiv metode til at identificere og spore batch-styring på materialer – især når det drejer sig om fødevaregodkendte plastemner. Ved at lasergravere unikke identifikationskoder, produktionsdatoer eller batch-numre direkte på komponenterne, kan man let spore deres oprindelse. Dette er afgørende inden for industrier, hvor nøjagtig batch-styring er afgørende for kvalitetskontrol og sporbarhed.

 

Hygiejniske overflader 

Bliver vi i fødevareindustrien tilbyder lasergravering en ikke-invasiv mærkningsmetode, der ikke skaber ujævnheder eller revner i overfladen af fødevaregodkendte plastemner. Sammenlignet med fræsning, hvor der kan dannes riller eller fordybninger, skaber lasergravering en overfladisk markering, der ikke let samler bakterier. Dette gør rengøring og vedligeholdelse mere effektiv og opfylder de strenge hygiejnestandarder inden for fødevareindustrien.

 

Har du behov for lasergraverede plastemner til din konstruktion, tilbyder Induflex gravering af flere plastmaterialer, så du kan sikre dig de ovenstående fordele. Gravering med laser sker primært i materialerne akryl, POM, PEEK og PET-P. Du kan kontakte os på induflex@induflex.dk eller give os et kald på +45 9837 1988 for personlig rådgivning om dine specifikke krav og behov.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.079