23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Palle Møller fra Vallø Slotskro: Nemogaardens vine er ranke og lækre

Palle Møller ved, hvad han taler om. Han er uddannet kok på den øverste hylde og driver på 14. år Vallø Slotskro sammen med sin hustru, Tina. Siden mortensaften 2023 har Nemogaardens vine fundet vej til deres perle af en gourmetrestaurant.

Det er svært at forestille sig et mere idyllisk sted end det,  som Tina og Palle Møller driver, omgivet af fint anlagte parker og alléer og overfor det 700 år gamle Vallø Slot. Kronen på værket er de fint istandsatte værelser, der indgår i et gourmetophold. Selv beskriver Palle Møller kroens køkken som nyt nordisk med en tydelig fransk toning. Årstidens råvarer, vildt og svampe fra skoven samt lokalt producerede råvarer indgår i køkkenet:

”Jeg er en smagekok. For mig er det vigtigt, at hver eneste ret giver gæsterne en unik og samlet smagsoplevelse. Og jeg har opdaget, at Nemogaardens vine klæder mange af mine retter og supplerer dem på en sublim måde,” siger han.

Dertil kan det tilføjes, at Vallø Slotskro har et kæmpe vinkort. I 2017 blev restaurantes vinkort anerkendt af Wine Spectator.

Palle Møller kendte allerede lidt til Nemogaarden 

Palle Møllers svoger var selv en af Nemogaardens faste kunder, så Palle og Tina har ofte smagt på vinhusets udvalg i familiære sammenhænge. Men det var først i det tidlige efterår sidste år, at svogeren tog Palle med ned i butikken i Solrød til en introduktion.

”Jeg har i mange år nikket anerkendende til de vine fra Nemogaarden, som min svoger bragte til bordet. Derfor glædede jeg mig også til at hilse på Kenneth Lund og smage et lidt bredere sortiment,” siger Palle Møller og erkender, at han endnu ikke har mødt en vin hos Nemogaarden – dyr eller billig – som ikke falder i hans smag.

Vine med kant og karakter

”Kenneth kan noget usædvanligt. Hans vine er ranke og lækre i forhold til, hvad jeg søger, når mad og vin skal følges ad. De vinhuse, Kenneth har udvalgt, er alle passionerede omkring deres produktion. Det kan smages,” siger han og forklarer:

”Det kræver dygtighed at finde de der helt særlige vinhuse i Italien, hvor så mange flokkes om vinproducenterne. Kenneth har fundet frem til nogle sande perler. Jeg har tidligere ikke vidst så meget om østrigske vine, men jeg er imponeret over dem, som Kenneth har introduceret mig til. Herfra har Nemogaarden ikke kun et solidt udvalg af hvidvine, men også sublime rødvine i den helt tunge vægtklasse.”

Til Vallø Slotskros mortensaften sidste år var Nemogaardens vine for første gang på menukortet, og allerede der aftalte Palle og Kenneth Lund at arbejde sammen om en gourmetaften den 3. februar i år.

En magisk gourmetaften for 45 mad- og vinglade gæster

”Oplevelsen på Vallø Slotskro er nok det mest episke i Nemogaardens 10-årige historie,” siger Kenneth Lund og tilføjer:

”Min passion for symbiosen mellem mad og vin nærmest eksploderede! Jeg er aldeles beæret over at være den vinøse del af en gastronomisk aften på SÅ højt et niveau. Jeg er megastolt over, at Palle og Tina bød netop mig indenfor. Vallø Slotskro har et ekstremt højt niveau, både på gastronomi og vin. De har en passion, kompetence og faglighed, der er på internationalt topniveau.”

Endnu en gourmetaften i juni

Hvis du blev "snydt" for oplevelsen af februars gourmetaften, så får du chancen igen, da Vallø Slotskro og Nemogaarden inviterer til sommerlig gastronomi og vin lørdag den 8. juni 2024.

Det bliver sommerlige retter med asparges, jomfruhummer. Rammerne er de samme. Vallø Slotskro byder på en sommerlig menu, og jeg skænker en stribe vine, som matcher.

De første mange pladser er allerede booket, men du er også velkommen til at ringe til Vallø Slotskro og booke bord på 56266266.

Nemogaarden ApS
Nemovej 17
2680 Solrød Strand
Solrød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36199520
P nummer: 1019724014

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047