23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fem strategier til at forbedre en recept

Procudan har mange års erfaring med at hjælpe fødevareproducenter med at justere recepter. Læs vores råd, hvis I arbejder med receptoptimeringer.

De sidste år har budt på forsyningsproblemer, energikrise og inflation. Og det har givet nye vilkår i mange brancher.

Det er som om, at der er sendt en udfordring til fødevarevirksomhederne og deres udviklingsafdelinger: Forbrugerne vil have de produkter, som de plejer at få, men de nye, høje priser går ud over købekraften.

 

Det samme produkt i mindre pakker
Nogle producenter vælger at sælge deres varer i mindre pakker, så forbrugeren får det samme produkt, bare i mindre mængder og til en pris, der minder lidt om den gamle.

Det bliver dog næppe mere end en kortsigtet løsning, når udfordringen stadig er, at forsyningskæden er usikker, og at prisen på visse ingredienser pludselig kan skyde i vejret.

Den slags usikkerheder er ikke holdbare for en produktion, og derfor er mange fødevareproducenter netop nu ved at undersøge, hvordan deres recepter kan optimeres i forhold til kostpris og forsyningssikkerhed. 

 

Tiden er rigtig nu
Det er ærgerligt at skulle ændre i en god opskrift, der måske allerede har mange år bagen, fordi nogle enkelte ingredienser er blevet sværere at få fat i til en stabil pris. 

Men tager man de positive briller på, så giver tiden netop nu en oplagt mulighed for at lave nødvendige optimeringer på recepter, der måske trænger til justering. Da både leverandører, kunder og dine kolleger er indstillet på det.

 

Procudans fem gode råd til at optimere recepter er:

1.  Undersøg altid, om en råvare kan erstatte flere andre i jeres recept
Sådan ser I på recepten fra et mere overordnet perspektiv.

2. Tal løsninger med hele din organisation
Sådan definerer I behov og udfordringer i fællesskab.

3.  En ny recept kan optimere hele jeres fremstillingsproces
Sådan tænker I en ny recept bedre sammen med produktionen.

4.  Besparelser kan komme fra andet end prisen råvarer
Der kan være skjulte udgifter i jeres nuværende recept.

5.  Vær åben, og søg samspillet omkring jeres forsyningskæder
Frigiv ressourcer til produktion og udvikling.


Gå i dybden med de fem gode råd, som ligger frit på vores hjemmeside

Procudan A/S
Bronzevej 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28293860
P nummer: 1010989430

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Send til en kollega

0.063