23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fire grunde til at ændre opskriften på en fødevare

Når fødevareproducenter beslutter at ændre en recept, er det som regel af fire forskellige årsager.

I Procudan har vi mange års erfaring med at hjælpe vores kunder med at optimere recepter.

Den viden, vi har opbygget gennem årene, har vi samlet i et teknisk dokument.

Dokumentet kan bruges af andre, der står over for selv at skulle recept-optimere, eller som ønsker inspiration til at se, hvilke muligheder der kan være i at udvikle en ny recept.

Produktchef Svend A. Nielsen har assisteret mange kunder i forbindelse med receptoptimeringer. Han fortæller, at sagerne typisk falder i fire kategorier, som kan skyldes forskellige årsager.

Men uanset hvad, der fører til et ønske om en ny recept, så vil fremgangsmåden ofte være den samme.

- Der kan være meget forskellige grunde til, at en kunde vælger at begynde på en receptoptimering. Men hvad enten det sker som følge af svigtende salg eller måske en ny lovgivning, så er der mange af trinnene i processen, som er de samme, forklarer han.

 

Ny recept af fire forskellige grunde
Alle projekter er forskellige, men når Svend A. Nielsen ser på tværs af de opgaver, som Procudan har hjulpet med, så falder receptoptimeringer normalt ind i fire kategorier.

1. Praktiske optimeringer: Er for at løse udfordringer med forsyning, i produktionen eller i håndteringen af det færdige produkt.

2. Optimering i forhold til markedet: Er at ændre produktets sensorik eller indhold for at rette ind efter ønsker fra forbrugerne.

3. Optimering i forhold til pris: Når en ny recept skal give besparelser på indkøb, produktion eller logistik.

 4. Ny lovgivning: En ingrediens, fremstillingsproces eller arbejdsforhold skal ændres som følge af lov. 

 

I vores dokument gennemgår vi alle fire kategorier og præsenterer cases, hvor kunder er gået gennem lignende processer.

Dokumentet kan hentes gratis her:

Procudan A/S
Bronzevej 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28293860

Send til en kollega

0.051