23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maskin- og sikkerhedsafskærmninger i teknisk plast

Maskinafskærmninger, også kendt som sikkerhedsafskærmninger, er fysiske barrierer designet til at beskytte operatører og andre personer mod farlige maskindele eller processer. Valget af materiale er afgørende, hvor teknisk plast er den mest anvendte af slagsen.

Sikkerhedsafskærmninger, også kendt som maskinafskærmninger, udgør rygraden i industriel sikkerhed ved at beskytte operatører mod potentielle farer og opretholde sikkerhedsstandarder. Valget af materiale til disse barrierer spiller en afgørende rolle, og teknisk plast i form af materialer som polycarbonat, PETG og PVC træder tydeligt frem som de ideelle kandidater.

 

Inden du vælger det perfekte materiale til dine maskin- og sikkerhedsafskærmninger, er der to vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv:

 

1. Har du krav til styrken?

Maskinafskærmninger udsættes ofte for stød, tryk eller belastninger af en art. Derfor er det vigtigt, at det valgte materiale kan modstå disse påvirkninger uden at miste dets integritet for at sikre en langvarig beskyttelse af både operatører og maskiner. Første indskydelse er polycarbonat, der er kendt for dets styrke og holdbarhed. Men der er mere, som skal tænkes ind, før materialet er på plads.

 

2. Skal afskærmningen udsættes for kemikalier?

Rengørings-, desinfektionsmidler og andre kemikalier kan nemlig være en udfordring for visse materialer. Bliver dine afskærmninger hyppigt udsat kemikalier, er det vigtigt at vælge et materiale, der er kemikaliebestandigt. I forhold til den første indskydelse, polycarbonat, så er materialer PETG og PVC faktisk det bedre valg, da de har en bedre kemikaliebestandighed. Det skal dog siges, at polycarbonaten kan pålægges en hardcoat, der kan øge dens egenskaber til at modstå kemikalier, men mindsker dens slagfasthed. 

 

Materialerne og deres egenskaber

Når spørgsmålene er afklaret, har du grundstenene på plads. Derfra er der nogle andre faktorer, hvor hvert materiale tilbyder forskellige egenskaber:

 

Transparent design for øget overblik

Nogle tekniske plastmaterialer, såsom polycarbonat, PETG og akryl, tilbyder en høj grad af gennemsigtighed. Dette muliggør visuel inspektion af maskinen uden at skulle fjerne sikkerhedsafskærmningen, hvilket er afgørende for hurtig fejlfinding og vedligeholdelse. Dog er akryl ikke særlig slagfast, hvilket gør det mest egnet til visuelle afskærmninger.

 

Termisk isolering for kontrollerede miljøer

Nogle tekniske plastmaterialer byder på fremragende termiske isoleringsegenskaber, en kritisk faktor i industrier, hvor temperaturkontrol er altafgørende. Det gælder især polycarbonat, der beholder sine egenskaber ved temperaturer på op til 120 °C. 

 

Designmæssig fleksibilitet 

Den designmæssige fleksibilitet og letvægt, som teknisk plast tilbyder, er nøglefordele. Afskærmningerne kan formes i komplekse former og tilpasses specifikke krav. Dette inkluderer integration og mindskning af den samlede belastning af komponenter som vinduer, døre eller låsemekanismer for at opnå den optimale løsning. Her tilbyder polycarbonat og PETG den største fleksibilitet. 

 

Ved at vælge teknisk plast som det primære materiale til sikkerhedsafskærmninger investerer industrien ikke kun i sikkerhed, men også i langtidsholdbare og effektive løsninger. Hos Induflex har vi stor erfaring med at producere afskærmninger, der skaber en balance mellem funktionalitet, gennemsigtighed og holdbarhed i komplekse produktionsmiljøer. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning til din produktion.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.048