23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Køle-udfordringer hos producent af plastbeholdere

Et rotationsstøbningsanlæg kontaktede Exair for at finde en bedre måde at køle en form på i deres anlæg.

Rotationsstøbning involverer en opvarmet, hul form, der fyldes med plastmateriale som roteres langsomt, hvilket får det blødgjorte materiale til at sprede sig og klæbe sig til formens vægge. For at plastbeholderen får en jævn tykkelse skal formen fortsætte med at rotere under opvarmningsfasen. Efter den ønskede tidssekvens slukkes der for opvarmningen, så materialet kan størkne.

I deres forsøg på at forbedre cyklushastigheden mellem hver beholder brugte virksomheden to ventilatorer til afkøling. Men tid er penge i denne branche, og de ønskede at målrette ventilatorerne for at forbedre kølingen. Vand har en højere specifik varme, men at bruge vand til køling ville påvirke formens levetid, så køling med luft var deres eneste mulighed. De kontaktede Exair, der havde en løsning til dem – nemlig deres Super Air Amplifier.

Sammenlignet med de to ventilatorer er Exairs super luftforstærker kompakt, nem at bruge og meget effektiv til at køle. Kapaciteten til at køle bestemmes af luftmængden og temperaturforskellen. Da plastformen er opvarmet til 343 grader, og den omgivende luft er 27 grader, var der en god temperaturforskel til afkøling. Deres ventilatorer blev således udskiftet med Super Air Amplifiers, hvor hver af dem kan flytte 6.1977 liter luft i minuttet, mens de kun bruger 826 liter trykluft i minuttet ved 5,5 Bar. Med denne løsning blev formen kølet 25 % hurtigere end med de to ventilatorer.  

Men hvad er forskellen mellem en ventilator og en luftforstærker?
Den bedste måde at svare på er, ved at lave en sammenligning. Der findes hovedsageligt to typer ventilatorer: centrifugalventilatorer og aksialventilatorer.  Luften kommer ind lige bag ventilatoren, og fanerne "slår" luften frem mod målet. Det skaber en turbulent og høj luftstøj, som måske, måske ikke, rammer målet.  

Exairs Super Air Amplifiers bruger hverken faner eller motorer til at skubbe luften. De bruger en Coanda-profil med et patenteret mellemstykke, der slipper trykluft ud på en sådan måde, at der skabes et lavtryksområde, der trækker den omgivende luft ind.

Dermed skabes et ikke-turbulent outputflow, som er meget mere effektivt og støjsvagt. Exairs luftforstærkere kan derudover bruges i omgivelser med høje temperaturer, hvor ventilatorer generelt ikke kan bruges, medmindre de er specielt designet til formålet. Vil du dykke yderligere ned i fordelene, kan læse mere her Intelligent trykluft: Udnyttelse af Coanda-effekten.

I fysikken er det lettere at trække, end det er at skubbe.  Det samme gælder for luft i bevægelse.  Ventilatorer er designet til at "skubbe" luften, mens Super Air Amplifiers er designet til at "trække" luften.  Denne metode gør det nemt at skabe et laminært flow, der er mere effektivt og støjsvagt.  De patenterede mellemstykker inde i Super Air Amplifier maksimerer forstærkningen ved at "trække" store mængder omgivende luft ind, mens de bruger mindre trykluft. Mere luftmasse betyder nemlig bedre køling og da der ikke er nogle bevægelige dele i en Air Amplifier, betyder det også ingen vedligeholdelse.

Vil du vide mere?
Hvis du vil væk fra blæse- eller ventilatorsystemer for at få bedre køling, tørring, rengøring og transport, kan du kontakte os på 4656 4343.

Klik her for at få flere oplysninger om Super Air Amplifiers

AVS Danmark ApS
Skelvej 18
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79293210
P nummer: 1003199882

Kontaktperson

MAD
Marketing AVS Danmark
marketing@avsdanmark.dk

Send til en kollega

0.063