23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor er østrigsk vin interessant?

Østrig har en mangefacetteret historie som et lille land omgivet af mange interesser. Landets vinhistorie er ligeledes mangefacetteret, men på en helt anden måde. På Nemogaarden bliver indehaveren, Kenneth Lund, ofte spurgt: "Hvorfor har du østrigsk vin i vinbutikken? Det ser man ikke så tit..."

Det er der noget om. Kun 0,5 procent af Danmarks vinimport kommer fra Østrig, og landet er dermed helt nede på en 22. plads på importlisten til Danmark.

En af årsagerne kunne være, at 69 procent af Østrigs vinproduktion består af hvidvin, mens ca. 80 procent af Danmarks import er rødvin.

Størstedelen af den vin, der drikkes i Danmark, sælges af supermarkeder. Disse står for ca. 80 procent af vinsalget i Danmark, hvilket indebærer store mængder fra store vinhuse.

Næsten 90 procent af alle vinhuse i Østrig er små, familieejede vingårde, der producerer langt under 100.000 liter om året. De har derfor slet ikke kapaciteten til at levere til supermarkeder.

"Østrig er kendetegnet ved små vingårde og et ekstraordinært højt kvalitetsniveau. Dette medfører ofte, at prisen er højere end det, vi generelt ser fra fx Spanien og Italien. Så østrigsk vin er slet ikke interessant for supermarkederne herhjemme. Men det er den for mig!" siger Kenneth Lund. Han fremhæver østrigsk vintradition, kvalitetsniveau og vinens unikke karakter og drikkevenlighed som helt særlige.

"Det er vigtigt for mig, at Nemogaarden tilbyder vine med kant, karakter og utraditionelle oplevelser. Østrig har den kant," tilføjer han.

Østrigske vine komplementerer italienske vine på en unik måde. Det kan for eksempel være svært at finde virkelig god Pinot Noir i Italien. Pinot Noir fra Østrig er i en klasse for sig. Derfor anser Kenneth østrigske vine for at være gastronomisk interessante og vigtige. De er elegante, stringente, udtryksfulde og unikke.

"Disse vine passer genialt godt til det nordiske køkken. Jeg har sat mig for at få Danmark til at drikke mere – og meget bedre – hvidvin. Østrig kan spille en vigtig rolle i den mission," siger Kenneth Lund.

Han oplever en stigende nysgerrighed og åbenhed over for hvidvin. Der kommer mere og bedre hvidvin på bordet.

"Jeg ser en tendens til, at folk bevæger sig væk fra de tunge rødvine som Amarone mod en balance mellem kraftige hvidvine og mere elegante rødvine, hvilket bringer vinene i bedre balance med middagen. Det gavner måltidets samlede smagsoplevelse," siger han.

Læs mere om østrigske vine her.

Besøg butikken på Engvangen 7-9 i Solrød eller kontakt Kenneth Lund på 40 16 11 30 eller kenneth@nemogaarden.dk.

 

Nemogaarden ApS
Nemovej 17
2680 Solrød Strand
Solrød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36199520
P nummer: 1019724014

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063