23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bruger du unødvendige ressourcer pga. slidte dyser? Forstå årsagen og kom konsekvenserne i forkøbet.

Slidte dyser kan få omkostninger i form af forringet kvalitet og ressourcespild, så det betaler sig at gøre en indsats for vedligehold. Ved at forstå årsagen til at dine dyser slides, kan du finde den bedste løsning for at opretholde ydeevnen.

De ser simple ud, men dyser er avancerede komponenter, der slides over tid eller kan lide skade under normal drift eller endda rengøring. Selv små ændringer i ydeevnen kan resultere i både forringet produktkvalitet og ressourcespild, og omkostningerne ved at bruge slidte dyser kan således være betydelige. Her er de mest almindelige problemer, der forårsager forringet ydeevne:

Erosion/slitage
Gradvis fjernelse af metal gør, at dysens åbning udvides eller forvrænges. Som følge heraf øges flowet, trykket kan falde, spraymønsteret bliver uregelmæssigt, og væskedråber bliver større.

Korrosion
Dysematerialet kan nedbrydes på grund af kemiske egenskaber i det sprayede materiale eller miljøet. Effekten er som ved erosion men med risiko for yderligere skade på dysens ydre overflader.

Høj temperatur
Visse væsker skal sprayes ved forhøjet temperatur eller i miljøer med høj temperatur. Dette kan blødgøre og nedbryde dysen, hvis ikke der anvendes særlige temperaturbestandige materialer.

Klumpdannelse
Ophobning af materiale på indersiden, på de ydre kanter eller i nærheden af åbningen kan opstå grundet fordampning af væske. Et lag af rester efterlades og blokerer dysens åbning.

Uheldig skade
Dyseåbningen kan skades, hvis en dyse tabes eller ridses under installation, drift eller rengøring.

Tilstopning
Faste partikler kan blokere indersiden af åbningen. Flowet begrænses, og spraymønsterets ensartethed forstyrres.

Forkert genmontering
Nogle dyser kræver omhyggelig montering efter rengøring for at sikre, at interne komponenter er korrekt justeret. Forkert montering kan forårsage lækager og ineffektiv spraykvalitet.

 

Få en slidtest med SprayScan, og optimér dine dysers ydeevne

Hos mt spray tilbyder vi test og analyse af dine dyser onsite i din produktion eller på vores værksted i Herlev. Med vores avancerede SprayScan-laserteknologi kan vi teste de vigtigste sprayegenskaber med stor nøjagtighed. Ud fra resultaterne rådgiver vi i konkrete optimeringer, der opretholder dine dysers ydeevne.

Læs mere om slid og vedligehold af dyser, og book en test her.

Du er også altid velkommen til at kontakte os direkte på tlf. 4047 9635 eller cb@mt-spray.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet eller dine eksisterende sprayprocesser.

mt spray a/s
Symfonivej 37
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11544398
P nummer: 1000253316

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048