23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bliv klar til udvidet producentansvar

Få tjek på emballagen, inden EU's udvidede producentansvar træder i kraft næste år.

Det udvidede producentansvar kommer til at gælde i Danmark fra 1. juli 2025. Det stiller krav til, at producenter og importører tager ansvar for de omkostninger, der er forbundet med at håndtere deres emballage. 

Præcist hvordan de nye afgifter kommer til at blive gradueret efter miljøbelastning ligger ikke helt fast. Men formålet med lovgivningen er at motivere til designs, som er bedre egnet til sortering, genbrug og bortskaffelse. 

Emballager af monomaterialer bør derfor give en lavere afgift end forpakninger, der eksempelvis består af både plast og metal. 

 

Giv emballagen et eftersyn 
Den nye lovgivning giver anledning til at gentænke og opdatere emballagen med de nyeste materialeløsninger og teknologier. 

Et gennemsyn af både produktionsforhold, produkt og emballage kan sætte lys på nye muligheder. 

Procudan har mange års erfaring med at optimere emballageløsninger i samarbejde med fødevareproducenter. Det sker ud fra en systematisk tilgang, hvor der laves en plan for, hvordan eksisterende emballage kan forbedres i forhold til blandt andet materialevalg og overemballering. 
 


Monomaterialer er lette at sortere 
En emballage-løsning, som har fungeret godt for mange fødevareproducenter, er monomaterialer.  

De er enkle at bortskaffe efter brug, fordi de ikke kræver yderligere opdeling for at sortere. Samtidig fås de mange designs, som kan tilpasses forskellige behov og produktionsformer. 

Det giver stor fleksibilitet til at finde en løsning, som både tilgodeser det udvidede producentansvar og de forhold, der gælder i jeres produktion. 

Læs mere om gennemsyn af emballageløsninger hos Procudan. 

Procudan A/S
Bronzevej 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28293860
P nummer: 1010989430

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Send til en kollega

0.047